Project Ara, çalışırken sökülüp takılabilecek

Google'ın merakla beklenen "sökülüp takılan" telefonu Project Ara'nın çok özel bir yeteneği olacak!

Project Ara bunu yapabilecek!

Parçaları bir iskelet telefon üzerinde birleştirerek kendi telefonunuzu yapma hayali, Project Ara'yla gerçek olacak. Google'ın modüler telefon projesi, tanıtım gününe giderek yaklaşıyor, ancak bazı şeyler hala merak konusu.

Project Ara'dan gelen iyi bir haber ise telefon üzerindeki bazı parçaların cihaz çalışırken bile değiştirilebilecek olması. Görünüşe göre Project Ara'yı çalışır halde görmek için çok fazla beklememiz de gerekmeyecek, çünkü yeni bir MIT makalesi, tam anlamıyla işlevsel bir prototipin Aralık'taki Ara geliştirici konferansında gösterileceğini söylüyor.

Project Ara, telefonunuzun kamera, işlemci, pil, ekran gibi parçalarını sizin seçmenize ve birleştirmenize olanak tanıyarak sadece ihtiyacınız olan özelliklere sahip bir telefona sahip olmanıza, aynı zamanda gereksiz özellikleri bir kenara bırakarak uygun fiyatlı bir telefon oluşturmanıza izin verecek. En azından Google'ın projesinin amacı böyle. Google'ın Ara modüllerini satın alabileceğimiz yeni bir çevrimiçi mağaza da açacağı söyleniyor. Düzenlenecek geliştirici konferansı, telefon hakkında akıllara takılan birçok soru işaretini giderecek.

Okuyucu Yorumları