Project Morpheus işte bu tarihte geliyor!

Sony'nin büyük merak uyandıran cihazı Project Morpheus, günleri saymaya başladı!

Project Morpheus hazır!

Giyilebilir teknolojiler alanında en çok dikkati çeken ürünlerin başında elbette akıllı gözlük ve sanal gerçeklik cihazları geliyor. Bir süredir de pek çok ünlü teknoloji markasını özellikle giyilebilir sanal gerçeklik cihazları üzerinde çalışırken görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi kapsamında HTC'nin de sanal gerçeklik gözlüğünü görmüştük hatırlarsanız. Cep telefonu üreticilerinin bu işin içine girmeye başlaması, önümüzdeki dönemde bu alanda büyük rekabetin yaşanacağını gösteriyor.

Sanal gerçeklik cihazlarında ilk dalga olarak Oculus Rift'i ve Sony'nin Project Morpheus'unu kabul edebiliriz. Tanıtıldığında henüz prototip olarak görünen ve geliştirilme süreci devam eden Project Morpheus, sonunda tamamlandı ve piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. Sony Computer Entertainment'in patronu Shuhei Yoshida, Project Morpheus'un önümüzdeki yıl piyasaya sunulacağını açıkladı.

Project Morpheus, "1920xRGBx1080" çözünürlüğünde OLED ekrana sahip olacak. 120 Hz yenileme hızında olan cihazın ekranının büyüklüğü ise 5.7 inç. İlk tanıtıldığından bu yana üzerinde pek çok revize işlemi yapılan ve artık eskisine nazaran çok daha hafif ve rahat yapıda olan Project Morpheus, 2016'nın ilk yarısında tüketicilere sunulacak.

Okuyucu Yorumları