ProtonMail'e Rusya Engeli!

Güvenliğiyle öne çıkan ProtonMail, kendinden istenenleri yapmayınca Rusya'da engellendi!

ProtonMail'e Rusya engeli!

Rusya'nın hükümet yetkilileri, şifreli eposta hizmeti ProtonMail'i ülke çapında engellemek için düğmeye bastı.

Federal Güvenlik Servisi'nin engelleme emri, ProtonMail ve birkaç diğer eposta sağlayıcısının polise gönderilen bomba tehditleriyle ilgili suçlamaların ardından verildi. Rusya çapında toplamda 26 farklı internet adresinin engellendiği, bunlara Tor ağının da dahil olduğu bildiriliyor. Ülkedeki internet sağlayıcılara engelleme işlemini hemen yürürlüğe koymaları emredilirken, bunu "BG blackholing" adlı yöntemle yapmaları istendi. Bu yöntemde internet trafiği hedefine yönlendirilmek yerine engelleniyor.

ProtonMail kullanıcıları ilk aşamada eposta gönderip alamasalar da, sitenin web sayfası yüklenmeye devam ediyordu. Bunun nedeni, hükümetin engellediği sunucunun eposta ulaştırmayla ilgili back-end sunucusu olması ve web sitesinin farklı bir sistemde çalışması.

ProtonMail daha sonra yaptığı bir açıklamada ProtonMail'in engellenme girişimini doğruladıklarını ve engelin etkilerini en aza indirgemek için önlemler aldıklarını söyledi ve gelişmeleri yakından izlediklerini belirtti. ProtonMail'in iddiasına göre hizmet, şu an Rusya'da normal bir şekilde çalışıyor.

Okuyucu Yorumları