Qualcomm, Snapragon Wear 5100 ve Snapdragon Wear 5100+ ile Samsung'a rakip oluyor

Qualcomm, Samsung ile rekabet edebilmek için yeni akıllı saat çiplerini sahneye çıkartamaya hazırlanıyor: Snapragon Wear 5100 ve Snapdragon Wear 5100+ hazır gibi...

Qualcomm, Samsung'a rakip olmaya hazır

Apple, yıllar içinde akıllı saatleri için güçlü yonga setleri çıkarsa da Wear OS akıllı saat alanında gerçek bir gelişme görmedik. Qualcomm’un yonga setleri, düşük performans ve güç verimliliğine sahipken, Samsung’un geliştirdiği Exynos W920 işlemcisi işleri bir nebze de olsa değiştirdi. Samsung’un bu işlemcisini, son akıllı saati Galaxy Watch 4’te görmüştük. Qualcomm ise, şimdilerde buna karşı atak geliştirmeye hazırlanıyor gibi görünüyor.

Qualcomm’un nihayet akıllı saatler için modern bir yonga seti tasarladığı haberi, sektör için oldukça iyi bir gelişme. Böylece Wear OS işletim sistemli akıllı saatler çerçevesinde yeniden bir rekabet ortamı görebileceğiz.

Şirketin yeni işlemci geliştirdiğine dair olan duyuru direkt Qualcomm’dan gelmiş durumda. Twitter’dan 10 saniyelik bir video paylaşan Qulacomm, yakında akıllı saatler için yeni bir işlemci tanıtacağının duyurusunu da böylece yapmış oluyor. İşlemcinin detayları şimdilik bilinmezken, gelen sızıntılara göre yeni işlemciler, Snapragon Wear 5100 ve Snapdragon Wear 5100+ olacak.

4nm mimarisine sahip olacağı bilinen bu işlemcilerin Wear OS tarafında tanıtılacak yeni nesil akıllı saatlere daha uzun pil ömrü ve daha yüksek performans getirmesi bekleniyor. Ancak bu resmi bir bilgi değil. Detayları bekleyip göreceğiz.