Qualcomm'dan Snapdragon 820 ipuçları!

Qualcomm, gelecekteki telefonları güçlendirecek yeni işlemcisinden ilk kez bahsetti!

Snapdragon 820'den ipuçları!

Snapdragon 810'u henüz görmeye başladık, ancak Qualcomm bir sonraki işlemcisi hakkında şimdiden konuşmaya başladı.

İşlemci üreticisi Qualcomm, Snapdragon 820'den bazı ipuçları verse de, yeni işlemcinin detaylarına girmedi. Firmanın verdiği bilgilere göre Snapdragon 820, çok kapılı transistörlere izin veren FinFET üretim teknolojisiyle üretilecek. Benzer teknolojiye Intel'in üç kapılı "3D" üretim yönteminde de rastlanmaktaydı. Bunun yanında Snapdragon 820'nin 64-bit mimariye sahip olacağı anlaşıldı. Yeni işlemcinin ARM yerine Qualcomm'un kendi geliştirdiği Kryo tasarımını temel alması da muhtemel.

Bu arada Qualcomm, parmak izini direkt olarak ekran üzerinden okumaya olanak tanıyan Sense ID teknolojisini gösterdi. Son olarak firma, kavramsal bilişim platformu Zeroth'u da ortaya çıkardı. Qualcomm'un kendi kendine öğrenen bilişim projesi olan Zeroth, teoride sanal zekanın devamlı olarak çalışarak size yardım etmesini sağlıyor.

Bu özelliklerin tümünün Snapdragon 820'de desteklenmesi bekleniyor; ancak üreticilerin de desteğine ihtiyaç olacağından, kısa vadede hepsinin birden ortaya çıkmasını beklememekte fayda var. 820 SoC örneklerinin 2015 sonunda dağıtılması bekleniyor. Yeni işlemciyi kullanan cihazları ise önümüzdeki sene düzenlenecek olan MWC 2016'da görebiliriz.

Okuyucu Yorumları