QuickTime, Windows 8 ve 10'da güncellenmiyor

Apple'ın popüler uygulaması, Windows 8 ve 10 işletim sistemlerinde büyük sorun yaşıyor!

Windows'da Apple sorunu!

Bazı Windows kullanıcılarının Apple'ın QuickTime multimedya programını bir aksaklık sonucu en son sürüme güncelleyememesi merak konusu oldu.

Sydney merkezli güvenlik araştırmacısı Alton Blom, yayınladığı blog yazısında, QuickTime'ın otomatik güncelleme mekanizmasının Windows 8 ve 10 üzerinde çalışmadığının görüldüğünü yazdı.

Bloom, QuickTime ve Apple Yazılım Güncelleme aracının Windows sürümlerine bağlı olarak birbirleri ile etkileşimde tutarsızlıklar yaşadığını söyledi. Ayrıca kullanıcıların Apple forumlarında bu sıkıntıyı dile getirmeleri, sorunun Ağustos ayından bu yana sürdüğünü gösteriyor.

Asıl tehlike çok sayıda Windows kullanıcısının QuickTime güncellemesi yapamaması nedeniyle oluşan potansiyel güvenlik açıklarının saldırganlar tarafından istismar edilebilme riski. Otomatik güncelleme Windows 7 ve Vista üzerinde ise problemsiz şekilde çalışıyor.

Geçtiğimiz hafta Flexera tarafından yayınlanan bir araştırma Apple uygulamaları yüklü Windows bilgisayarların yüzde 61'inde en son sürümün olmadığını ortaya koymuştu. Ayrıca bu bilgisayarların yüzde 47'sinde iTunes yazılımının eski sürümlerinin kurulu olduğu tespit edilmişti.

Bloom, Cuma günü Apple güvenlik ekibi ile temasa geçti. Aldığı yanıt ise QuickTime 7.7.8'in Winows 7 veya Vista gerektirdiği oldu. Geçici çözüm olarak ise güncellemelerin Apple web sitesinden direkt olarak indirilmesi öneriliyor.

Okuyucu Yorumları