Radeon, Windows 10 Creators Update'e Güncellendi

Radeon yazılımı Windows 10 Creators Update için güncellendi.

Radeon yazılımı için önemli güncelleme

AMD, Microsoft tarafından sunulan Windows 10 Creators Update için özel olarak tasarlanan Radeon Yazılım Sürücüsü 17.4.2 ve Radeon Pro Yazılım Sürücüsü 17.4.2'yi yayınladı.

Windows 10, büyük hayaller kurmamızı sağlayan içimizdeki yaratıcı ruhu güçlendiriyor. Creators Update ise sadece 3B ve artırılmış gerçeklikteki yaratıcılığı teşvik etmekle kalmıyor, profesyonel kullanıcıların yakın zamanda karşımıza çıkacak olan Windows Mixed Reality uygulamalarını iş akışlarına eklemesine de imkân tanıyor – bunun yanında her oyuncunun Radeon grafik kartından en yüksek performansı alırken yayın yapabilmesini de mümkün kılıyor.

Creators Update, oyuncular ve profesyoneller için aşağıdaki özellikler de dahil birçok özellik barındırıyor:

Oyuncular:

  • Geliştirilmiş High Dynamic Range (HDR) Desteği: HDR destekli yeni oyunlar ve Radeon FreeSync 2 özellikli monitörlerin pazara sunulmasının yaklaşmasıyla HDR teknolojisi standart haline gelmekte. Canlı renkler ile gerçekçi bir oyun deneyimi sunan HDR, gölgelerden ödün vermeden çok daha detay ve gerçekçi aydınlatma efektleri sunar. Windows 10 Creators Update ile HDR tüm uygulamalarda açılabiliyor.
  • Windows Oyun Modu: Windows 10 kullanırken en iyi oyun performansı ve kararlılığını sağlamak için tasarlanan Oyun Modu, çalışan uygulamaya daha fazla işlemci ve GPU kaynağı ayırarak, toplam performansta yüzde 2 ila 5 artış sunuyor. Oyunlar tam ekran, kenarsız tam ekran veya pencere modunda çalışırken bile bu modla uyumlu çalışıyor.

Profesyoneller:

  • Daha Sağlam Güvenlik: Windows 10 Creator Update iş istasyonunuzda bulunan hassas fikri hakların korunması için geliştirilen yeni araçları da içeriyor. Bu araçlar arasında bütün güvenlik ayarlarınızı tek bir noktadan yapmanızı sağlayan Windows Defender Security Center, Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) yetenekleri ve Windows Hello for Business bulunuyor.
  • Profesyonel kullanıcılar için geliştirilmiş HDR desteği: HDR içerikler ile çalışan Medya ve Eğlence profesyonelleri Creators Update'in tam ekran desteği, çerçevesiz tam erkan ve pencere uygulamaları için iyileştirilmiş HDR desteğinden faydalanabilecekler.

Radeon Pro Software 17.4.2 sürücüsü Windows 10 Creators Update için sunduğu desteğin yanı sıra gerçek zamanlı 8K post prodüksiyonunu mümkün kılacak Radeon Pro Solid State Graphics (SSG) teknolojisi ile sunulabilecek 8K içerik üretimine de destek olacak. Bu güncelleme Radeon Pro WX 7100, 5100 ve 4100 için 8K video çıkış desteği de sunuyor.

Okuyucu Yorumları