Ronin Hack Gelirleri Tornado Cash'te Görüldü

Geçen hafta saldırıya uğrayan Ronin ekosisteminde çalınan ETH'lerin Tornado Cash'e gittiği ortaya çıktı.

Ronin Hack Gelirleri Tornado Cash'te Görüldü

Ethereum yan zinciri Ronin, geçen hafta bir hack saldırısına uğradı. Oyna-Kazan oyunu Axie Infinity, bu saldırıda 622 milyon dolarlık zarara uğradı. Son gelen haberlere göre ise 600 milyon dolar tutarındaki bu saldırıda yağmalanan Ethereum'lar (ETH) Tornado Cash'e gitti.

Ronin Hackindeki ETH'ler Tornado Cash'te Görüldü

Ronin yan zincirinin uğradığı saldırı nedeniyle Axie Infinity büyük kayıp yaşamıştı. Çalınan ETH'lerin Tornado Cash'te görüldüğü belirtildi. Saldırıyla ilişkili bir ETH adresi, Pazartesi sabahı Tornado Cash'e iki adet 100 ETH yatırdı. Bundan bir saat gibi kısa bir sora sonra adres, Tornado Cash'e yine üç adet daha 100 ETH yatırmasıyla dikkat çekti.

600 milyon dolar tutarındaki Ronin hackinde yağmalanan en az 500 ETH'nin yeni adresi Tornado Cash oldu.

Neler Olmuştu?

23 Mart günü bir bilgisayar korsanı, popüler NFT oyunu Axie Infinity'nin güç aldığı Ethereum yan zinciri Ronin ekosisteminden 173.600 ETH ve 25.5 milyon USDC çalmak için düğümlere saldırdı. Axie Infinity'nin geliştiricisi Sky Mavis, kaynaklarını kurtarma operasyonuna odaklandı. Bu nedenle platform, Origin güncellemesini de ertelediğini açıkladı.

Son olarak Tornado Cash'in de ne olduğuna bakacak olursak,

Kullanıcıların blok zinciri ayak izlerini gizlemeye yardımcı olan bir Ethereum karıştırıcı olarak açıklayabiliriz. Tornado Cash'in hack saldırılarında sık sık adının geçtiğini de belirtmiş olalım.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.