Sadece 10 tane üretildi: Dünyanın en nadir Apple Watch kayışı ortaya çıktı

Bir Apple koleksiyoncusu, dünyanın en nadir Apple Watch kayışını sosyal medyada sergiledi: Apple'ın efsane ismi için üretildi, Dünya üzerinde sadece 10 adet var...

Dünyanın en nadir Apple Watch kayışı ortaya çıktı

Apple’ın efsane isimlerinden biri olarak bilinen eski tasarım yöneticisi Jony Ive, 2017 yılında 50 yaşına girmişti. Anlatılanlara göre, doğum gününü kutlamak amacıyla Apple, Jony Ive’ın yarım yüzyılını kutlamak amacıyla Seramik Apple Watch Series 2 için benzersiz bir Bulut Spor Kayış geliştirdi.

Bu Apple Watch kayışı, pimin üzerine kazınmış bir “I50” ibaresini saymazsak Apple’ın diğer aksesuarlarına benziyor. Apple koleksiyoncusu Stella Fudge sayesinde, piyasaya sürülmemiş bu nadir ürüne yakından göz atabiliyoruz. X üzerinde bu kayış ile ilgili dört fotoğraf yayınlandı.

Fudge’ın belirttiğine göre Jony Ive’ın özel Bulut Spor Kayışından yaklaşık on adet bulunuyor. Başka bir deyişle bu kayışlar, çoğu, Ive’a verilen bir test grubu olarak nitelendiriliyor. İlginç bir şekilde bu eşsiz kayış, Jony Ive’a 2019 yılında Apple’dan ayrılmadan birkaç yıl önce verilmişti.

Jony Ive’ın bu özel Apple Watch kayışını takıp takmadığı belli değil ancak koleksiyonerlerin sahip olmak istediği benzersiz bir parça olduğu rahatlıkla söylenebilir. Apple koleksiyoncuları zaman zaman henüz tamamlanmamış MagSafe’ler, HomePod ve daha fazlası gibi yayınlanmamış ilgi çekici ürünleri paylaşıyor.

Jony Ive, Apple’ın önemli çalışanlarından biriydi ve 2019’da “kültür değişiklikleri ve artan hayal kırıklığı” nedeniyle şirketten ayrılarak LoveFrom isimli kendi şirketini kurdu. Ama bu şirketle birlikte 2022 yılına kadar Cupertino ile çalışmaya devam etti.

Fudge’ın bu kayışı nasıl ele geçirdiği belli değil. Ama yukarıda da söylediğimiz gibi, sadece 10 adet üretilen ve çoğunun Ive'da olduğu bilinen böylesine nadir bir ürüne sahip olmak kesinlikle paha biçilmez...