Sadece 3 Ayda, TV Karşısında Geçen İnanılmaz Süre!

Sadece 3 ay içerisinde ve sadece ABD'de, insanların televizyon izlemek için harcadıkları süreyi öğrenince "yok artık" diyeceksiniz!

Ömrümüzü TV başında geçiriyoruz!

Yapılan iki yeni ankete göre televizyonlar, ABD evlerinin yüzde 96'sında bulunan büyük ekranlar ile en fazla sahip olunan teknolojik cihaz. Dahası, zamanın yüzde 92'sinde 18 yaş ve üzeri yetişkinler tarafından video içeriği izlemek için aktif olarak kullanılıyorlar. Başka bir deyiş ile akıllı telefonlardan, tabletlerden, PC'lerden veya dizüstü bilgisayarlardan çok daha fazla kullanımdalar.

TV popülerliği hakkında yapılan ilk anket, Consumer Technology Association veya kısaca CTA tarafından düzenlendi. Bu ankette görünene göre 10 evden sekizinin bir cep telefonuna sahip olması ile akıllı telefon kullanımı artışta olsa da, görüşülen kişilerin yüzde 96'sı bir ya da daha fazla televizyona sahip. Görüşülen kişi sayısı ise ABD içerisinde 308 milyon ev, yani hiç de küçümsenecek bir rakam değil.

Ayrıca bu rapora göre akıllı telefon sahipliği ilk defa Blu-ray/DVD oynatıcı sahipliğinin üzerine 2017 yılında geçti. Oynatıcılar, evlerin sadece yüzde 70'inde bulunuyor ve bu da anketin en son uygulandığı zamana göre yüzde 7'lik bir düşüş anlamına geliyor.

Blu-ray/DVD oynatıcıların popülerliklerini kaybetmelerinin sebeplerinden biri, akıllı televizyonların Amazon Video, Netflix, Hulu ve diğer pek çok internet destekli yayın hizmetini desteklemeleri ve geleneksel fiziksel medyaya ihtiyacı ortadan kaldırıyor olmaları.

TV karşısında bir milenyum...

TV karşısında bir milenyum...
Nielsen Company

Nielsen tarafından düzenlenen diğer bir araştırmaya göreyse, 18 yaş ve üzeri yetişkinler, 2016 yılının dördüncü çeyreğinde 509.196.299.668 dakika TV içeriği izlediler.

Bu sürenin yanı sıra Roku Ultra, Amazon Fire TV veya Google Chromecast gibi bir bağlantılı cihaz aracılığı ile televizyona yayınlanan içeriğin izlendiği 63.637.309.003 dakika daha bulunmakta. Bu sayı ile beraber TV karşısında harcanan toplam süre 572.833.608.671 dakikaya çıkıyor.

Buna karşılık PC'lerin karşısında sadece 31.699.557.639 dakika ve telefonlar ile tabletlerde sadece 10.923.019.061 dakika video içeriği izlenmiş.

2016 yılının son üç ayında TV karşısında harcanan toplam süreye denk gelen 1.089.866 yıl içerisinde başka neler yapılabileceği ise, tamamen farklı bir tartışma konusu olabilir...

Okuyucu Yorumları