Sağlık Uygulamalarının Çoğu Bilimsel Değil!

Mevcut sağlık uygulamalarının çok büyük bir kısmı verilen tavsiyelerde bilimsellikten uzakmış!

Sağlık uygulamaları fos çıktı!

Mobil uygulama mağazalarının en popüler kategorilerinden birisi de hiç kuşkusuz sağlık... Halihazırda binlerce farklı seçenek sunan sağlık uygulamaları sayesinde kullanıcılar sağlık durumlarını akıllarına gelebilecek hemen her açıdan izleme olanağına sahip oluyor.

Bu uygulamalar arasında devam etmekte olduğunuz diyet süresince daha etkili beslenmenize de yardımcı olan, bu doğrultuda neler yediğinizi de takip edenler de mevcut.

Fakat George Washinton Üniversitesi Tıp Okulu tarafından gerçekleştirilen ve American Heart Association'ın bu yılki konferansında sunumu yapılan bir çalışmaya göre, bu uygulamaların büyük bir kısmının verdiği tavsiyelerin bilimsel bir altyapısı bulunmuyor.

Tania Dhawan'ın liderliğini yaptığı bir grup araştırmacı tarafından test edilen Google Play ve iTunes App Store'daki 32 sağlık ve fitness uygulaması üzerinde yapılan çalışmalara göre sonuç pek de iç açıcı değil.

Aslında bu uygulamaların yüzde 72'lik bir bölümü sağlıklı beslenme için en çok önerilen beş tavsiyeyi içeriyor; ki bunlar da özetle sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirmek, uygum kalori sınırlarında kalmak, besin yoğunluğu yüksek yiyecek ve içecekler tüketmek, yeterince çeşitli yiyecek ve içecekler tüketmek, ve yeterince spor yapmak şeklinde özetleniyor.

Bu uygulamaların yüzde 75'lik bölümünün açıkça başarısız olduğu konu ise farklı yiyecek grupları için günlük düzeyde tavsiyelerde bulunamamak. Uygulamaların yüzde 84'ü de yiyecek alt grupları açısından günlük tavsiyeler vermekte yetersiz kalıyor.

Okuyucu Yorumları