Sahte iPhone'ları "tamir" için Apple'a gönderdiler, 3 milyon dolarlık gerçek iPhone aldılar

İki dolandırıcının akıl almaz iPhone dolandırıcılığı: Sahte iPhone'ları "tamir" için Apple'a gönderen ikili, zaman içerisinde 3 milyon dolarlık gerçek ürün almayı başardı. Ama sonunda kendilerini parmaklıklar ardında bulmaktan kurtulamadılar.

Sahte iPhone'ları "tamir" için Apple'a gönderdiler, 3 milyon dolarlık gerçek iPhone aldılar

ABD’nin Columbia Bölge Savcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Maryland’de binlerce sahte iPhone’u tamir için Apple’a gönderen ve karşılığında gerçek iPhone’lar alan iki adam federal jüri tarafından suçlu bulundu. Adamlar şimdi 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

ABD Başsavcılığı’nın açıklamasına göre, Baltimore’dan 33 yaşındaki Haotian Sun ve Germantown, Maryland’den 33 yaşındaki Pengfei Xue, 2017’den itibaren Hong Kong’dan sahte iPhone’lar almaya başladı. Sonraki iki yıl boyunca yaklaşık 5.000 telefonu Apple’a ve yetkili servis sağlayıcılara teslim ettiler, hatta aldatmacalarının kolayca yakalanmamasını sağlamak için seri numaralarını bile taklit ettiler.

ABD Başsavcılığı, Sun ve Xue’nun Çin vatandaşı olduğunu söyledi, ancak iki adamın ne kadar süredir ABD’de yaşadıkları bilinmiyor. Adamlar, postayı dolandırıcılık amacıyla kullandıkları da göz önüne alınarak, posta dolandırıcılığı yapmak için komplo kurmaktan ve posta dolandırıcılığından suçlu bulundu.

İkili, seri numarası aldatmacasının yanı sıra, izlerini gizlemek için çeşitli takma adlar kullandı. Hükümet savcılarına göre bütün bu çabanın sonucunda toplamda yaklaşık 3 milyon dolar değerinde bir dolandırıcılık ortaya çıktı.

San Diego’daki Zhimin ve Zhiting Liao adlı iki kardeş de, sahte iPhone ve iPad alışverişi yapmakla ilgili benzer bir plan nedeniyle geçtiğimiz yıl 41 aylık hapis cezasına çarptırılmıştı. Times of San Diego’nun bildirdiğine göre bu orijinal Apple ürünleri daha sonra yabancı ülkelerdeki insanlara satılıyordu.

ABD Bölge Mahkemesi Hakimi Timothy J. Kelly’nin, Sun ve Xue’ye verilecek cezanın 21 Haziran'da belirlenmesine karar verdiği bildirildi.