Samsung Bixby'nin öldüğünü mü sanıyorsunuz? Bir daha düşünün!

Samsung, bir türlü istenen ilgiyi görmeyen sesli asistanını Bixby için ikinci bir hayat planlıyor. Görünüşe bakılırsa Bixby, yapay zeka ile birlikte altın çağını bile yaşayabilir.

Samsung Bixby'nin öldüğünü mü sanıyorsunuz? Bir daha düşünün!

Bixby görünüşe göre henüz ölmedi. Bir Samsung yetkilisi medyaya yaptığı açıklamada, şirketin sesli asistanına yapay zeka özellikleri kazandırmak için "çok çalıştığını" belirterek, Gemini gibi ürünleri rakip olarak gördüğünü, bir alternatif olarak görmediğini ima etti.

Samsung bu yılın başlarında amiral gemisi telefonları için bir dizi yeni yapay zeka özelliğini duyurduğunda, sesli asistanından neredeyse hiç bahsedilmedi. Samsung ve Google ayrıca Galaxy S24 telefonlarında Google'ın cihaz içi yapay zeka modeli Gemini Nano'yu kullanması konusunda büyük bir anlaşma yaptılar. Bu da Bixby'ın öldüğünü düşündürdü. Ancak durumun böyle olmadığı artık Samsung'un ağzından teyit edildi.

Samsung Mobil başkan yardımcısı Won-joon Choi bu konuda, "Bixby'nin rolünü yeniden tanımlamamız gerektiğine inanıyorum, böylece Bixby yapay zeka ile donatılabilir" diyor. Samsung'un amacı, bu uygulamayı daha akıllı yapmak ve daha doğal konuşmasını sağlamak.

Şu an itibariyle, Samsung, sesli asistanına yapay zeka entegre etmeye çalışan tek teknoloji şirketi değil. Apple'ın da bu yılki WWDC'de yapay zeka ile donatılmış bir Siri duyurması bekleniyor.

Galaxy S24 yapay zeka ile zenginleşiyor

Bu arada, Galaxy S24'ün yapay zeka özellikleri, One UI 6.1 güncellemesiyle birlikte geçen yılın telefonlarına ulaştı.

Galaxy AI olarak adlandırılan tüm paket şu an için ücretsiz. Samsung gelecekte yapay zeka özellikleri için ücretlendirmeyi planlıyorsa, şu an yapabildiklerinden çok daha fazlasını sunması gerekecek. Bu vizyon her neye benziyorsa, Bixby bunun bir parçası gibi görünüyor.