Samsung da kabul etti: Galaxy S24 Ultra'nın S Pen'i kötü kokuyor

Galaxy S24 Ultra kullanıcıları, Galaxy S24 Ultra'nın S Pen'inin kötü koktuğundan şikayet ediyor. Samsung ise bu durumu kabul ederken, mantıklı bir açıklama yapmayı da ihmal etmedi.

Samsung da kabul etti: Galaxy S24 Ultra'nın S Pen'i kötü kokuyor

S Pen, Samsung Galaxy S24 Ultra’nın en önemli ve en öne çıkan özelliklerinden biri. Ama internet üzerindeki yorumlara bakılırsa pek çok kullanıcı, telefonun içinde yer alan bu kalemin kokusundan şikayetçi.

Geçtiğimiz hafta başında Reddit kullanıcısı LatifYil’in bir yorumunun ardından başlayan S Pen kokusu tartışması, S24 Ultra’ya (ve daha önceki kalem kullanan Galaxy telefonlara) sahip düzinelerce yorumcunun katılımıyla, Samsung Galaxy S24 Ultra’daki S Pen’in “kesinlikle kötü koktuğu” kararıyla sonuçlanıyor gibi gözüküyor.

SamMobile’ın da belirttiği üzere, Samsung'un AB topluluk forumlarındaki bir moderatör, kokuyla ilgili makul bir açıklama yaptı: “Bu endişe edilecek bir şey değil. S Pen kılıfındayken telefonun iç bileşenlerine yakın olduğundan kullanım sırasında ısı üretecek ve plastiğin ısınmasına neden olacaktır. Bu yanık kokusuna benzeyebilir ancak otomobilinizi birkaç saat güneşte bıraktıktan sonra hissedebileceğiniz kokuya benzer. Araçtaki koltuklar ve plastik aksamlar sıcakta koku verebilir ancak araç soğuduktan sonra bu durum azalacaktır.”

Başka bir deyişle, bu koku temel olarak plastiğin ısınmasından kaynaklanıyor ve S Pen’iniz bir süre açık havada kaldıktan sonra ortadan kaybolmalı.