Samsung'dan karşı atak!

Apple'ın 8 Samsung cebi yasaklatmak istemesinden sonra hamle sırası Samsung'a geldi!

Samsung'dan karşı atak!

Samsung'un kendisinden kopya çektiğini ispatlamayı başaran Apple, ABD'de yasaklanmasını istediği 8 Samsung cihazın bir listesini hazırlamıştı. Apple'ın satışının durdurulmasını istediği cihazlar arasında bazı operatörler tarafından sunulan Galaxy S2 modelleri de vardı. Şimdi ise Samsung, Apple'ın son hamlesine karşılık verdi.

Samsung'dan bir yetkili, Wall Street Journal'a şu tek cümlelik açıklamayı yaptı: "Ürünlerimizin ABD piyasasında sunulmaya devam etmesi için gerekli tüm önlemleri alacağız." Yetkili, Samsung'un izleyeceği yollardan bahsetti. Bu yollar arasında Samsung'un yasaklatmaya karşı itirazda bulunması ve yasaklanan cihazları değiştirmesi bulunuyor. Makaleye göre Samsung, ihlalde bulunan işlevleri kaldırmak üzere çalışmalara başladı bile.

Samsung'un bu çabası şimdilik işe yaramış olabilir. Zira mahkeme, Apple'ın satış yasağı isteğini Aralık 2012'de tekrar görüşmek üzere erteledi. Yani bu tarihe kadar Samsung cihazları ABD'de satılmaya devam edecek. Aralık ayında ne olacağını şimdiden kestirmekse pek kolay değil.

Bu arada Samsung, yasaklatılması sözkonusu olan Galaxy S2'deki iki yazılım patenti için bir yol bulduğunu söylüyor. Samsung, ihlalleri kaldırdığı takdirde Galaxy S2'nin ABD'de satış yasağı almasına engel olabilir.

Okuyucu Yorumları