Samsung'dan yeni Smart fotoğraf makineleri

Samsung, değerli anlarınızı anında çekme ve paylaşma olanağı sunan yeni kameralarını tanıttı!

Çekin, anında paylaşın!

Samsung Electronics, geliştirilmiş Smart Fotoğraf Makinelerini tanıttı. WB250F/WB200F, WB800F, WB30F, DV150F ve ST150F, bu yeni teknolojiye sahip ilk cihazlarolma özelliği taşıyor.

Samsung'un yüksek zumlu modeli WB serisi, Dual View DV Serisi ve Stil Sahibi ST serisinin yeni ürünleri olan bu fotoğraf makineleri, yüksek optik performansı ve klasik bir tarzı, Smart Fotoğraf Makinelerinin gelişmiş bağlantı özellikleriyle bir araya getiriyor. Samsung inovatif Wi-Fi teknolojisine yeni özellikler ekleyerek, tanıtımı CES 2013 fuarında gerçekleştirilen ve beğeni toplayan Smart Fotoğraf Makinelerini daha da geliştirerek; Smart Fotoğraf Makinesi 2.0'ı ortaya çıkardı.

Yeni özellikler eklenen ve eski özellikleri geliştirilen smart fotoğraf makineleri, istediğiniz an fotoğraf çekme ve beğendiğiniz fotoğrafları paylaşma olanağı sunuyor. Fotoğraf makinelerinde internet bağlantısı konusunda bir devrim yaratan seri, tüketiciye geniş bir Smart Fotoğraf Makinesi portföyü sunuyor. "Tek Tuş" konsepti sayesinde internet bağlantılı cihazlar kesintisiz olarak internete bağlanabiliyor. Böylelikle, etkili bir arayüz ile, çekilen fotoğraflar tek adımda iyi bir şekilde internette paylaşılabiliyor. Akıllı telefon kullanıcıları da göz önünde bulundurularak tasarlanan bu arayüz; dokunmatik ekranı, büyük ekranların işlevselliğiyle bir araya getiriyor. Böylelikle diğer cihazlarda ve sosyal medya sitelerinde daha hızlı düzenleme ve yükleme yapılabiliyor.

Samsung fotoğraf makinelerindeki Wi-Fi bağlantı özelliği, kullanıcının internet bağlantısını son derece kolay hale getiriyor. Kullanıcılar, Smart Fotoğraf Makinesinin gerek geliştirilmiş özellikleri sayesinde, gerekse kablosuz Wi-Fi bağlantısının avantajlarından faydalanarak dünyaya bağlanmanın tadını çıkarabiliyor. AutoShare özelliği fotoğrafların çekildiği anda Wi-Fi bağlantısı sayesinde eş zamanlı olarak bir akıllı telefona gönderilmesini ve burada kaydedilmesini sağlıyor. Yoğun bir yaşam tarzına sahip tüketicilere dönük olarak tasarlanan bu özellik, bir kere tercih edildiğinde otomatik olarak varsayılan ayar haline geliyor.

Böylelikle değerli hatıralar anında yedeklenebiliyor, paylaşılabiliyor ve saklanabiliyor. Kesintisiz bağlantı olanağı, Smart Fotoğraf Makinelerinin tasarımına da yansıtıldı. Wi-Fi bağlantısını otomatik olarak devreye sokmak için cihazın Direct Link yazılım tuşuna dokunmak yeterli oluyor. Kullanıcı, en çok tercih ettiği kablosuz bağlantı fonksiyonunu Direct Link yazılım tuşuna önceden atayabiliyor. Böylece, çekilen fotoğraflar Wi-Fi bağlantısı kullanılarak dünyanın her yerinden iyi bir hızla paylaşılabiliyor

Smart Camera uygulaması, WB250F

Smart Camera uygulaması, WB250F

Samsung'un SMART CAMERA uygulaması, şirketin dünyanın her yerinde internet bağlantısını kolaylaştırma kararlılığı ve tüketicilerin zahmetsiz teknoloji deneyimleri sunan uygulamalara olan tutkusu göz önünde bulundurularak tasarlanmış. Bu yeni özellik akıllı telefon kullanıcılarına Wi-Fi bağlantısı sayesinde istediği uygulamaları (hem Android, hem de iOS işletim platformlarında mevcut olan uygulamalar) indirme ve önceden yüklenmiş Smart Fotoğraf Makinesi özellikleriyle bağlantı kurma imkanını sunuyor. Kullanıcı bu sayede internet bağlantılı Samsung serisi fotoğraf makineleri üzerinden istediği fotoğrafları yönlendirebiliyor, paylaşabiliyor ve yedekleyebiliyor. SMART CAMERA uygulaması, geliştirilmiş Remote Viewfinder (Mobil Vizör), Mobile Link(Mobil Bağlantı) ve yeni AutoShare olmak üzere üç farklı akıllı özelliği bir araya getiriyor. Bu özellikler, kullanıcıya internet bağlantılı fotoğraf çekme deneyiminde baştan sona tam bir kontrol olanağı sunuyor.

Yenilikçi özellikleriyle WB250F

WB uzun mesafeli zum serisinin yeni, gözde fotoğraf makinesi kullanıcıya şık ve klasik tasarımlı bir fotoğraf makinesiyle, iyi sayılabilecek bir kalitede fotoğrafları zahmetsiz bir şekilde çekme olanağı sunuyor. WB250F'nin (ve WB200F'nin) iyi sayılabilecek bir optik performansı sayesinde 18 kata kadar optik zum yapılabiliyor ve 14.2 Megapiksel BSI CMOS (WB250F) veya CCD (WB200F) sensör ve 24mm lens ile iyi kalitede fotoğraflar kolayca çekilebiliyor. Klasik bir tasarıma sahip olan WB250F, dokunmatik LCD ekran ve beş yönlü navigasyon tuşlarından oluşan hibrit bir dokunmatik arayüz içeriyor. Bu sayede kullanıcılar, cihazı kendi tercihlerine göre kontrol edebiliyor.

Ayrıca yeni WB fotoğraf makineleri; En İyi Yüz gibi iyi fotoğraflar çekmeyi kolaylaştıran özelliklerle birlikte sunuluyor. Bu özellik sayesinde, grup fotoğraflarında çekilen bir dizi fotoğraf içerisinden herkesin en iyi yüz ifadesi otomatik olarak tercih ediliyor ve böylelikle fotoğrafta herkesin iyi bir şekilde görünmesi sağlanıyor. Ayrıca SMART Mode ve Hareketli Fotoğraf özellikleri kullanıcıya her koşulda profesyonel kalite ve yaratıcılık standartlarında çalışma olanağı sağlıyor. Bunlara Wi-Fi özellikleri de eklendiğinde, kullanıcı yüksek kalitede fotoğrafları hızlı ve kolay bir şekilde paylaşabiliyor. WB250F'yi beyaz, kobalt siyah, silah metali ve kırmızı olmak üzere dört renkte sunulan açılır kapanır flaş tamamlıyor.

Yeni Smart fotoğraf makinesi modelleri

Yeni Smart fotoğraf makinesi modelleri

Geliştirilmiş yeni Smart fotoğraf makinesi modelleri

21 kata kadar optik zum yapabilen, 16.3 Megapiksel BSI CMOS sensörlü WB800F, düşük ışıkta iyi fotoğraflar çekilebilen klasik bir yüksek zum özellikli fotoğraf makinesi. Bu yüksek performanslı fotoğraf makinesinin hibrit kullanıcı arayüzü sayesinde kullanıcılar, cihazı kendi tercihlerine bağlı olarak, dokunmatik ekran veya beş yönlü manuel bir tuş üzerinden kontrol edebilir. WB800F'nin; beyaz, kobalt siyah ve kırmızı renklerde satışa sunulması planlanıyor.

Serinin yeni 'mini modeli' olan ve 10 kata kadar optik zum ve 24 mm geniş açılı lensler de dahil olmak üzere WB serisi bir modelin tüm özelliklerine sahip olan WB30F, yalnızca 17 mm olan ultra ince bir gövdeyle sunulmakta. Bu ince ve şık tasarımlı cihazın diğer özellikleri arasında iyi sayılabilecek bir fotoğraf çekme deneyimine imkan sunan Sihirli Çerçeve ve Canlı Panorama yer alıyor. WB30F'nin siyah, beyaz, kırmızı, mor ve pembe renklerde satışa sunulması bekleniyor.

DV150F Wi-Fi bağlantısı ve 1.48 inç genişliğindeki ön LCD ekranı bir araya getiriyor. Cihaz kullanıcıların; kendi portre fotoğraflarını çekmelerini her zamankinden daha kolay hale getiriyor. DV 150F'in Güzellik Paleti özelliği sayesinde iyi sayılabilecek portre fotoğrafları çekilebiliyor. Özellik sayesinde kullanıcılar, çeşitli makyaj seçeneklerinden birini seçerek fotoğrafa uygulayabiliyor ve portre fotoğraflarına anında müdahale edebiliyor. Ek olarak Akıllı Filtre 3.0, Hareketli Fotoğraf ve Sihirli Çerçeve gibi bir dizi yaratıcı özellik sayesinde ilginç, paylaşmaya değer fotoğraflar kolayca oluşturulabiliyor. DV150F'nin görüntüleme teknolojisi, 16.2 Megapiksel CCD sensör, F2.5 25 mm parlak lens ve 5 katına kadar optik zum özelliği sayesinde iyi sayılabilcek bir kalitedeki fotoğraflar, Wi-Fi üzerinden anında internette paylaşılabiliyor. DV150F, şık bir alüminyum gövdeyle birlikte, erik ve limon yeşili ve açık pembe de dahil beş farklı renkte sunuluyor.

Yeni Smart Fotoğraf Makinesi modellerini ST150F tamamlıyor. F2.5 açık diyafram değerine sahip Lens, 5 katına kadar optik zum özelliği ve 25 mm geniş açı sayesinde aydınlık ve geniş manzaralı fotoğraflar çekmek kolay hale geliyor. Ayrıca 16.2 Megapiksel CCD sensör, çekilen fotoğrafların hassas ve net olmasını sağlıyor. Wi-Fi bağlantısı, kullanıcıya hareket halindeyken bile çektiği fotoğrafları sosyal medya sitelerine yükleyerek paylaşma olanağı tanıyor. Cihaz, amatör fotoğrafçılar ve yaratıcı bireyler için iyi sayılabilecek bir internet bağlantılı fotoğraf makinesi olarak öne çıkıyor. Dört farklı renkle satışa sunulan cihaz, iyi sayılabilcek fotoğraflar çekmek ve paylaşmak isteyenlere iyi bir kullanım kolaylığı sunuyor.

Okuyucu Yorumları