Samsung, Edge Teknolojisini Bir Adım Öteye Taşıyor

Samsung, tamamen ekrandan oluşan telefon hayalini gerçekleştirmeye kararlı!

Samsung patenti sınırları zorluyor

Apple, Google ve Samsung gibi teknoloji şirketlerinin aldığı patent haberleri her zaman heyecan uyandırabilen gelişmeler oluyor. Ne de olsa patent dosyaları günümüzün teknolojik imkânları ile sınırlı değil ve bu sayede bu belgeler, şirketler tarafından geleceğe atılan bir bakış özelliği taşıyor.

Samsung, Edge Teknolojisini Bir Adım Öteye Taşıyor

Fakat Samsung'un aldığı son patent heyecan uyandırmaktan çok kafa karıştırıcı nitelikte çünkü patentte yer alan iki konsept de oldukça sıradışı ve pratikte nasıl işleyeceği konusunda endişe uyandıran projeler. İlk konseptte tamamen çerçevesiz bir telefonun ekranı tüm kenarlara uzanıyor ve ikinci konsept görselinde altıgen şeklindeki bir telefon aynı şekilde altı kenarında da ekran taşıyor.

Samsung, Galaxy S6 Edge modelinden beridir cihaz gövdesinin kenarlarına kadar uzanan ekranlar sunsa da şimdiye kadar hiçbir telefon üreticisi, gerçek anlamda çerçevesiz ekranlara sahip bir telefon üretebilmiş değil. Birçok akıllı telefon üreticisi, amiral gemilerinde dahi cihaz kenarlıklarını koruyarak kullanıcıların avuç içleriyle istemsiz olarak ekrana dokunmalarını engellemeyi tercih ediyor.

Samsung'un bu patenti, Koreli devin aslında yıllardır başarıyla uyguladığı Edge konseptinin bir adım ilerisi olarak da görülebilir. Konsept, telefonun kenarlarının yarısına uzanan kavisli ekranı ekranın alt kısımlarına kadar uzatıyor ve ekran aynı zamanda cihazın üst ve alt kenarlarında da kendine yer buluyor.

Teknoloji devinin bu patenti neden doldurduğu net değil. Samsung'un Edge ekranlarına sahip modellerini kullanan birçok kullanıcı hâlâ ekranlara kolaylıkla avuç içleri ile hatalı olarak dokunabildiklerini ve bu durumun çok can sıkıcı olduğunu ifade ediyor. Yeni konsept ile kavisli ekranların henüz çözülemeyen bu sorunu daha da derinleşebilir.

Ancak yine de firmaların aldığı patentlerin kullanılmasının zorunlu olmadığını hatırlatmakta fayda var. Firmaların aldığı birçok patent, arşivlerde unutulup gitmekten kurtulamıyor. Bununla birlikte ifade etmeliyiz ki teknoloji devlerinin perde arkasında hangi planlarla uğraştığını görmek her zaman için heyecan uyandırıcı oluyor.

Okuyucu Yorumları