Samsung, Galaxy Note 7 Pillerini Kendisi Test Etmiş!

Samsung'un Note 7'nin pilleri dahil olmak üzere telefon pillerini kendisinin test ettiği ortaya çıktı. Hem de bakın, nasıl...

Note 7 pillerini böyle test etmişler!

Samsung'un Note 7'nin patlayan pilleri dahil olmak üzere tüm telefonlarının pillerini firma içerisinde test ettiği ortaya çıktı.

Güney Kore merkezli firma, pil testlerini ABD'nin kablosuz endüstri grubu CTIA'nın onayını alabilmek üzere kendi test tesislerinde gerçekleştiriyor. Apple, Lenovo ve LG gibi firmalar ise bu işi üçüncü parti firmalara yaptırıyorlar. Engadget'a göre LG, pilini denizaşırı ülkelerde test ederken Huawei, test işini hem kendi çatısı altında, hem de üçüncü parti firmalar yoluyla gerçekleştiriyor. CTIA, bu laboratuvarlardaki çalışanların yeterli bilgiye sahip olduğunu, testlerin standartlara uygun olup olmadığını denetlerken, kontrol işlemlerinin sonuçlarının üreticiler tarafından etkilenmemesine de dikkat ediyor.

Bununla birlikte Note 7'de yaşananların Samsung'un pilleri kendi test etmiş olmasıyla ilgili olup olmadığı bilinmiyor.

Piller hem cihazın içindeyken, hem de dışındayken test ediliyor. İşlemler, pilin şarj, konuşma ve diğer işlemler sırasında nasıl davrandığını incelemeye odaklanıyor. CTIA sertifikalı test laboratuvarı Korea Test Lab'ın direktifine göre piller, yaz sıcağını taklit etmek üzere yüksek ısı altında da test ediliyor.

Bu bilgiler bir yana Samsung, Note 7'de yaşadığı sorunun nedenini hala araştırıyor. Telefonda Samsung'un SDI kolu dahil, farklı firmalara ait piller kullanılmıştı. İlk toplatılan ve "yanabilen" pillerin SDI olduğu biliniyor. Ancak Samsung, bu pilleri yanmadığı bilinen ATL pillerle değiştirmesine rağmen sorun, tam olarak ortadan kalkmadı ve hatırlayacağınız üzere bu durum, telefonun üretiminin tamamen durdurulmasıyla sonuçlandı.

Wall Street Journal'a konuşan CTIA kıdemli teknoloji müdürü Tom Sawanobori, "şimdiye kadar 1.500'den fazla pili onayladıklarını, ancak ilk kez bir sorunla karşılaştıklarını" söylüyor.

Okuyucu Yorumları