Samsung Galaxy Note 8 vs. Galaxy S8 Plus!

Galaxy Note 8 ve Galaxy S8 Plus arasında ne gibi farklar var? Karşılaştırdık!

Galaxy Note 8 vs. Galaxy S8 Plus!

Yeni tanıtılan Galaxy Note 8, Samsung'un bu seneki ikinci "phablet"i. Yeni telefon, Galaxy S8 Plus'tan bile büyük ve bir S Pen ile geliyor. Peki bundan başka ne farkı var, geri kalan her şey aynı mı?

Cevabı bulmanızı kolaylaştırmak için iki büyük müthiş telefonu farklı açılardan karşılaştırdık.

Tasarım

Tasarım

Galaxy Note 8 ve Galaxy S8 Plus, kavisli cam arka yüzeyleri ve metal çerçeveleriyle benzer bir tasarıma sahipler. Tabi bazı farklar da var. Galaxy Note 8 hem biraz daha geniş, hem de daha dikdörtgen bir görünüme sahip. Note 8 162.5 x 74.8 x 8.6mm ölçülerine sahipken S8 Plus, 159.5 x 73.4 x 8.1mm ölçülerinde. Note 8, 195 gram ile 173 gramlık Galaxy S8 Plus'tan biraz daha ağır.

Note 8'in arkasındaki çift kamera, onun arka yüzünün görünümünü de farklı kılıyor. Bir başka fark ise iki cihaz için sunulan renk seçenekleri.

Samsung Galaxy Note 8 vs. Galaxy S8 Plus!

Ekran

Samsung Galaxy Note 8'in 6,3 inç'lik devasa Super AMOLED ekranı 1440x2960 çözünürlük sunuyor. Galaxy S8 Plus'ın 6,2 inç'lik Super AMOLED ekranı ise sadece biraz daha küçük ve aynı çözünürlüğe sahip.

İki ekran da kavisli ve "Infinity Display" özelliği sayesinde çok ince çerçevelere sahipler ancak Note 8'deki kavis, S8 Plus'a göre daha belirgin. Note 8'i farklı yapan, beraberinde getirdiği S Pen ile ekrana yazı yazmanıza izin vermesi.

İşletim Sistemi ve Güç

Samsung Galaxy Note 8, 6GB'lık geniş bir RAM'e sahip. Galaxy S8 Plus'taki RAM miktarı ise 4GB. Bunun dışında iki model de birbirine oldukça benziyor. Her iki cihaz da ABD'de Snapdragon 835, dünyanın geri kalanında Exynos 8895 işlemciyle geliyor. Tüm bunlar, iki telefonun da çok güçlü olması demek.

Galaxy Note 8 için sunulan depolama seçenekleri 64GB, 128GB ve 256GB iken Galaxy S7 Plus sadece 64GB depolama seçeneği sunuyor. Her iki telefonda da microSD kart slotu bulunuyor ve bu sayede iki cihaz da 256GB'a kadar kartları destekliyor.

Galaxy Note 8 Android 7.1.1 ile gelirken Galaxy S8 Plus Android 7.0 kullanıyor. Her iki telefonun da zaman içinde Android Oreo'ya güncellenmesini bekliyoruz.

Kamera ve Pil

Kamera ve Pil

İki telefon arasındaki en büyük fark, muhtemelen kamera. Galaxy Note 8, yeni çift kamerayla geliyor. Çift kameranın her ikisi de 12MP ancak biri f/1,7 geniş açılı lens, diğeri ise f/2,4 telefoto lens. Ek lens sayesinde bokeh efekti elde edebiliyor, yani alan derinliğini fotoğrafı çekmeden önce ve çektikten sonra ayarlayabiliyorsunuz. Çift lens sayesinde aynı anda iki fotoğraf da çekebiliyorsunuz.

Galaxy S8 Plus ise arka yüzünde sadece bir kameraya sahip, ancak piyasadaki en iyi telefon kameralarından birini taşıyor. Ön yüzdeki kameralarda ise bir fark yok; iki telefonda da 8MP'lik f/1,7 ön kamera mevcut.

Samsung Galaxy S8 Plus sürpriz bir biçimde 3.500mAh'lik daha büyük bir pille geliyor. Galaxy Note 8 ise 3.300mAh'lik piliyle yetiniyor. Note 7'de yaşananlar ve S Pen'in kapladığı alanı düşünürsek Note 8'in pilinin bir miktar küçülmüş olması şaşırtıcı değil.

Okuyucu Yorumları