Samsung Galaxy S10 Özellikleri, Fiyatı

Samsung'un yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S10, resmi olarak tanıtıldı. İşte özellikleri, fiyatı ve fazlası...

Samsung Galaxy S10 tanıtıldı

Bir yıl daha geride kaldı ve Galaxy S9'un, tahtını Galaxy S10'a devretme zamanı geldi. Samsung, Galaxy S10 ailesini bu gece resmi olarak tanıttı ve bu ailenin temel taşı, tabii ki Galaxy S10. Daha önce pek çok defa sızan bilgiler, telefonun tanıtılması ile birlikte resmiyet kazanmış oldu ve bu sızıntıların oldukça isabetli olduğunu söylersek yanlış olmaz.

Samsung Galaxy S10, S6 ailesi ile birlikte başlayan kavisli ekran tasarımını devam ettiriyor. 6.1 inç büyüklüğündeki Super AMOLED ekran, 3.040 x 1.440 piksel çözünürlük sunuyor. Piksel yoğunluğu ise 550ppi olarak belirtiliyor.

Samsung Galaxy S10 Özellikleri, Fiyatı

Ekranın getirdiği en önemli yenilik, çentikli tasarımdan "delikli" tasarıma geçilmiş olması. Telefonun ön yüzü neredeyse tamamen ekrandan oluşuyor. Ön kamera ise, ekranın sağ üst köşesinde bulunan küçük bir boşluğa konumlandırılmış. Yani ekranın sağ üst köşesinde (ama içinde), küçük bir kamera deliği hemen dikkat çekiyor.

Galaxy S10'un kalbinde, piyasaya süreceği bölgeye göre Snapdragon 855 veya Exynos 9820 yonga seti bulunuyor. Telefonda yer alan RAM miktarı 8GB. 128 ve 512GB dahili depolama alanı seçenekleri ile gelen Galaxy S10, tabii ki microSD bellek kartı yuvasını da es geçmemiş.

Telefonun arka yüzünde üç kameralı bir sisteme yer verilmiş. Bu kameralardan ilki 12MP (dual pixel) çözünürlüğe sahip. Ultra geniş açı kamerası 16MP çözünürlüğe sahipken, telefoto kamerası ise 12MP çözünürlükle geliyor. Hem ana kamera, hem de telefoto kamerası optik imaj sabitleme desteğime sahip.

Kamera uygulamasında bir "Instagram modu" işlevi bulunuyor. Bu işlev, Instagram'ın Story işlevini de destekliyor.

Ön yüzdeki selfie kamerasının çözünürlüğü ise 10MP (dual pixel). Aynı zamanda UHD video çekimlerini desteklemesi de güzel bir detay.

Samsung Galaxy S10 Özellikleri, Fiyatı

Ekranın altında "dünyanın ilk ultrasonik parmak izi tarayıcısı" bulunuyor. Yani Samsung nihayet, parmak izi sensörünü arka yüzden alıp ekranın içine yerleştirmeyi başarmış durumda. Ultrasonik sensör, parmağınız ıslak olsa da çalışıyor ve üç boyutlu okuma yaptığı için teoride daha güvenli.

3.400mAh kapasiteli batarya, açıklamalara bakılırsa bir günü rahatlıkla tamamlayacak bir güç sağlayabiliyor. Telefon, kablosuz güç paylaşımı, kablosuz şarj ve hızlı şarj yeteneklerinin hepsine sahip.

Son olarak, uzun zamandır merak edilen bir sorunun da bu gece cevabını bulduğunu söyleyebiliriz. Galaxy S10, pek çok rakibinin yaptığını yapmamış ve kulaklık girişine yer vermeye devam etmiş durumda.

Beyaz, siyah, yeşil, mavi, sarı ve pembe renk seçenekleri ile piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy S10'un başlangıç fiyatı, 930 Euro seviyesinde...

Okuyucu Yorumları