Samsung Galaxy S2 Plus testte!

Galaxy S2'nin yeni sürümü S2 Plus (i-9105) test merkezimizdeydi... İşte test sonuçları!

Samsung Galaxy S2 Plus testte

En baştan söyleyelim: Samsung Galaxy S2 Plus, öncülü S2'ye yakışır bir performans sergiliyor. Tasarım açısından ilk bakışta Samsung, S2 Plus için pek bir değişiklik yapmamış gibi görünebilir. S2 Plus, farkını detaylarda gösteriyor.

Galaxy S2'nin biraz kaba görünümlü plastik arka kapağı yerini pürüzsüz ve parlak bir kapağa bırakmış. Yeni kapak sadece şık görünmekle kalmıyor, aynı zamanda telefona seçkin bir görünüm veriyor. Ayrıca esneyince kırılacakmış gibi bir his de vermiyor. Bahsetmeye değer tek olumsuz yanı, parmak izleri: Kasa kısa süre içinde parmak iziyle kaplandığından sık sık silmeniz gerekebilir. Telefonun boyutları S2'ye çok yakın: 125 x 67 x 10 milimetre. Ağırlık ise çok az artmış: 118 gram. Bu nedenle S2 Plus aynen öncülü gibi ele çok rahat oturuyor.

Telefon aynen S2'de olduğu gibi 4,3 inç boyutlu bir ekrana sahip. 800 x 480 piksel çözünürlüğün güncel bir telefona yakıştığını söylemek zor. S2 Plus, Super AMOLED teknolojisi sayesinde, renk ve karşıtlık alanlarında ortalama denebilecek bir performans sergiliyor: Yapay ışık altında pek yüksek bir değer olmayan 273 cd/m² parlaklık oranı sunuyor.

Kamera: Yapay ışık altında sorun yaşanıyor

Kamera: Yapay ışık altında sorun yaşanıyor

Galaxy S2 Plus, 8 megapiksel kameraya sahip. Doğal ışık altında kamera son derece iyi performans sergiliyor: Görüntü net, renkler doğal, karşıtlık oranı yüksek. Ancak yapay ışık altında, pek çok akıllı telefonda görülen parazit sorunu ortaya çıkıyor. Otomatik olarak ayarlanan beyaz dengesine manüel olarak müdahale etmek gerekebiliyor. Telefonun LED flaşı güçlü ve gece çekimlerinde çok işe yarıyor. Ama tabii ki bir Xeon flaşın çok gerisinde.

Performans: Yeterince hızlı

Samsung telefonda 1,2 GHz hızında çift çekirdekli işlemci kullanmış. Bunu 1 GB RAM destekliyor. TouchWiz ara yüzlü Android 4.1.2 işletim sistemine sahip olan telefon donanımına göre iyi bir performans sergiliyor. Ancak eğer HTC One ve Sony Xperia Z gibi üst sınıf telefonların performansına alıştıysanız ya da çok sayıda uygulama ve widget kullanıyorsanız, işlemciyi biraz yavaş bulabilirsiniz. Örneğin widget ekranındaki takılmalar bazen rahatsız edici olabiliyor. Menü geçişleri ise pek çok kullanıcı için sorunsuz. Üst düzey modellere göre ise biraz yavaş kalabiliyor.

Pil ömrü ve bağlantılar

Pil ömrü ve bağlantılar

Samsung pil kapasitesinde de bir değişiklik yapmamış. Telefonun 1.650 mAh gücündeki pili tam ekran parlaklığında dokuz saat internet gezintisi ve altı saat sesli görüşme süresi sunuyor: Öncülünün bundan tam bir buçuk saat daha önce pes ettiğini düşünürsek bu oldukça iyi bir sonuç. Telefonda, ahizesiz görüşme sırasında kullanabileceğiniz bir yüksek ses modu da bulunuyor.

Bağlantılar: Wi-Fi n, HSPA

Telefonun 8 GB dahili hafızasının sadece 5 GB'lik kısmı kullanıma açık. Bu nedenle bir microSD kart almayı düşünebilirsiniz. Wi-Fi direct ve Bluetooth 3.0 sayesinde veri transferi çok kolay. Wi-Fi (a/b/g/n) ve HSPA üzerinden 21.1 Mbps hızlarına çıkılabiliyor. Wi-Fi üzerinden internete bağlanan S2 Plus test sayfamızı son derece hızlı bir şekilde açmayı başardı.

Sonuç ve alternatif

Sonuç ve alternatif
Galaxy S2 Plus ve Galaxy S2 yan yana...

GT-I9105 model numarasıyla satışa sunulan Galaxy S2 Plus henüz ülkemizde satışa çıkmış değil. Bu yüzden fiyat açısından pek bir şey söyleyemiyoruz. Ancak yurt dışı fiyatlarına bakarsak, S2 ve S2 Plus'ın çok yakın etiketlere sahip olduğu söylenebilir.

Performans açısından da, tasarım açısından da S2 ve S2 Plus birbirlerine çok yakın modeller. Her ikisinin de farklılaştığı şey sadece küçük detaylar. Bu durumda Samsung'un neden böyle bir telefonu piyasaya sürdüğünü anlamamız pek kolay olmuyor. Performans ve kalite açısından S2 Plus, orta seviye kullanıcılarını tabii ki memnun edecektir. Ama piyasadaki en güçlü alternatifinin öncülü olması, işleri biraz anlamsızlaştırıyor.

Aklımıza gelen ilk alternatif tabii ki Samsung Galaxy S2. S2'de 8 GB yerine 16 GB dahili hafıza bulunuyor. Android 4.1.2 güncellemesi yakında yayınlanacak. Sonuç olarak S2 ve S2 Plus neredeyse tamamen birbirinin aynı olduğundan tercihinizi belirleyecek olan şey sadece kişisel tercih olacak.

Bir bakışta tüm test sonuçları, teknik özellikler

Bir bakışta tüm test sonuçları, teknik özellikler
Samsung Galaxy S2 Plus
İşletim Sistemi Android 4.1 (Samsung TouchWiz)
İşlemci Broadcom BC28155
Çekirdek Sayısı Çift çekirdekli
Saat Hızı 1.200 Mhz
RAM 1.024 MB
Pil: Konuşma Süresi 6 saat 18 dakika
Pil: İnternet 8 saat 48 dakika
Pil: Dolum Süresi 3 saat 24 dakika
Pil: Kapasite 1.650 mAh
Ağırlık 118 gram
Boyutlar 125 x 67 x 11 mm
WLAN 802.11n/g/b/a
GSM Quad Band
EDGE Var
UMTS: Veri Alımı 21.1 Mbit / s
UMTS: Veri Gönderimi
5.8 Mbit / s
LTE: Band Tipi -
Gezinti Aracı Flash Destekliyor mu? -
Video Telefon WLAN ve UMTS
Dokunmatik Ekran Kapasitif (çoklu dokunmatik)
Dokunmatik: Tepki İyi
Ekran: Tip OLED
Ekran: Boyutlar 55 x 93 mm
Ekran: Boyut 4,3 inç
Ekran: Çözünürlük 480 x 800 piksel
Ekran: Piksel Yoğunluğu 220 ppi
Ekran: Renk Sayısı 16.777.216 piksel
Ekran: Karşıtlık 4,1:1
Ekran: Ortam Işığı Altında Parlaklık 273 cd / m²
Ses Kaydı Var
Profiller Var
Push e-mail Var
Hafıza 4.035 MB
Hafıza Kartı Girişi microSD
USB Sürümü USB 2.0
USB Girişi microUSB
USB: 100 MB Veri Transfer Süresi 15 s
SIM Kartı Girişi Normal SIM kart
Bluetooth 3.0 (A2DP)
Kamera: Çözünürlük 8.0 megapiksel
Kamera: Makro Minimum Uzaklık 7 cm
Kamera: Otomatik Odaklanma Var
Video Kayıt Çözünürlüğü 1.080 x 1.920 piksel
TV Çıkışı microUSB üzerinden HDMI (MHL)
Müzik Oynatıcı Formatlar MP3, AAC
Kulaklık Çıkışı 3.5 mm
Video Oynatıcı Var
FM Radyo RDS
Navigasyon: GPS Alıcı Var
Navigasyon: Yazılım Önceden yükl
Navigasyon: Tam Sürüm Tam sürüm
GPS: GPS Kilitlenme 12 s
Karşılaştırma: 1.0 Browsermark -
Karşılaştırma: 2.0 Browsermark 1.617 puan
Kutu İçeriği USB kablosu, kulak içi kulaklık, CD ve hafıza kartı üzerinde kullanıcı kılavuzu
Okuyucu Yorumları