Samsung, Galaxy S8 için Oreo Testine Hazırlanıyor

Samsung, Galaxy S8 için Oreo beta test programı yakında hazır olacak

Galaxy S8, Oreo için kolları sıvadı

Samsung, Galaxy S8 ve S8+ için Android 8.0 Oreo'yu geliştirmeye başladı bile, ayrıca görünüşe bakılırsa şirket yakında Oreo için beta test programı da başlatacak. İki cihazın da Oreo firmware sürüm isimlerini öğrenmiştik: G950FXXE1ZQI7 ve G955FXXU1ZQI7. Kod adlarındaki Z harfi, Samsung'un test sürümleri için kullandığı bir harf. Aynı kodu daha önce Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'in Nougat test programlarında görmüştük.

Buraya kadar herşey iyi görünüyor, ancak beta test programının ne zaman başlayacağı ile ilgili herhangi resmi bir açıklama yok. Google, Project Treble ile yaptığı yenilikler sayesinde, üçüncü parti geliştiricilerin özel işletim sistemi sürümleri geliştirmesini kolay ve hızlı hale getirmeye çalışıyor. Ancak buna rağmen Samsung'un kendi telefonlarına özel Android'i geliştirmesi biraz uzun sürebilir, çünkü şirket daha önce de ağır şekilde özelleştirilmiş işletim sistemleri ile karşımıza çıkmıştı.

Galaxy Note 8'de eninde sonunda mutlaka Oreo güncellemesi alacaktır, ama Galaxy S8'in sırada daha önde olacağı kesin. Galaxy S8 için Oreo beta test programı başladığı anda bizden öğrenebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları