Samsung Galaxy Tab S 8.4 16 GB LTE testte!

Yeni, güçlü ve incecik Samsung Galaxy Tab S 8.4 16 GB'ı test merkezimizde ağırladık!

Galaxy Tab S 8.4 testte!

Son teknolojiyi kullanan donanımı ve yüksek çözünürlüklü Super AMOLED ekranı ile, Samsung Galaxy Tab 8.4 piyasadaki en çok dikkat çeken tabletlerden biri. 6.6 milimetre kalınlığı ile, en son iPad Air'dan daha ince.

Görünüşüyle bizi etkileyen tablet, performans olarak da oldukça etkileyici. Exynos 5 sekiz çekirdekli SoC işlemcisini kullanıyor. Bu kadar ince yapısına rağmen 3 GB belleği var. Tabletin yurt dışı fiyatı 400 dolar olan WiFi sürümü de, 500 dolar olan LTE sürümü de aynı şekilde yüksek performans sunuyor. Android işletim sisteminin bilindik özelliklerini kullanırken o kadar akıcı çalıştı ki, bir tablette gördüğümüz en iyi Android performanslarından birini deneyimlediğimizi söyleyebiliriz.

Ayrıca Samsung, Tab S için Android'i modifiye etmiş ve diğer tabletlerde olmayan bir çok uygulama ve özellik koymuş. Mesela "Seamless Connectivity", fitness bandınız ile sorunsuz iletişim kurmasını sağlıyor. "Sidesync 3.0" ise, cep telefonunuzun ekranını tabletinize yansıtmanıza yarıyor.

Etkileyici ekran, uzun şarj süresi

Etkileyici ekran, uzun şarj süresi

8.4 inç Super-AMOLED ekranı 2,560 x 1,600 çözünürlüğüyle Full HD'den daha iyi ve gerçekten çok keskin ve net bir görüntüye sahip. Bunun yanında, kontrast oranları, bakış açıları ve renkleri de harika. Dokunmatik ekranın hassaslığı istendiğinde artırılabiliyor. Piksel başına düşen kandela oranı (241), yani aydınlatma oranı diğer modellerden düşük olduğu için, direk güneş ışığında ekran karanlık görünebiliyor. AMOLED ekran teknolojisi son derece gelişmiş bir teknoloji olsa da, genel bir arka aydınlatması olmaması böyle sorunlara yol açabiliyor.

Pili 4900 mAh gücünde. Testlerimizde, video izleme süresi 9 saat, internette gezinme süresi ise 7 saat 20 dakika olarak çıktı. Tabii duruma göre daha az dayandığı da olacaktır. Pilin ömrü gayet uzun olsa da, bu maalesef uzun şarj olma süresiyle beraber geliyor. Tabletin pilinin tamamen şarj olması, neredeyse dört saat sürüyor. Bunun kendi zayıf adaptöründen kaynaklandığını düşünüyoruz.

Dropbox alanı ve diğer özellikler

Dropbox alanı ve diğer özellikler

Infrared, WiFi, LTE, parmak izi algılayıcı, ve telefon işlevi ile Samsung Galaxy Tab S 8.4 standartların oldukça üzerinde bir tablet. Diğer Samsung tabletlerle de gelen 50 GB ücretsiz Dropbox alanı, tabii ki Tab S ile de geliyor. Tabletin hafızası yalnızca 16 GB olduğu için bu Dropbox alanına oldukça ihtiyacınız olacak. Daha yüksek hafızaya sahip sürümler, muhtemelen önümüzdeki aylarda çıkacaktır.

Tab S 8.4'ün sahip olduğu kamera, diğer tabletlerdeki kameralara kıyasla oldukça iyi. Keskin ve güzel resimler çekiyor. Sadece çok iyi ışık koşullarında değil, daha karanlık ortamlarda da kalitesini belli ediyor. Tabletin kasasında ise eleştirilebilecek pek bir şey yok. Çok kaliteli bir yapıya sahip ve elinizde çok iyi hissediyorsunuz. iPad Air kadar olmasa da, standart bir tabletten çok daha üstün bir cihazı tuttuğunuzu hissedebiliyorsunuz.

Aksesuarlar ve alternatif

Aksesuarlar ve alternatif

Tabletin isteğe bağlı aksesuarları oldukça fazla. İki tane koruyucu seçeneği var. Bir tanesi yalnızca ekran koruyucu yerine geçiyor, bu sayede cebinizde ekranı çizilmiyor. Bunun tableti pek kalınlaştırmaması artı özelliği. Bir diğer aksesuarı da, kitap kapağı şeklindeki koruyucusu. Cihazı dik tutmak için de kullanılabiliyor. Bunu Apple'ın Flipcover'ına benzetebiliriz. Bu iki koruyucu için de altı farklı renk seçeneği var. Tableti daha verimli kullanabilmek için, özel bir Bluetooth klavye seçeneği de var.

Samsung Galaxy Tab S 8.4 alternatifi

AMOLED ekranlı bir alternatif arıyorsanız, Samsung Galaxy Tab S 10.5'e bir göz atabilirsiniz. Performansı Tab S'e yetişemese de, hemen hemen aynı özelliklere ve kaliteye sahip. Ve elbette daha hesaplı.

Sonuç ve özellik tablosu

Sonuç ve özellik tablosu

Yeni Samsung Galaxy Tab S 8.4, testlerde bize kendini kanıtladı. Çok iyi AMOLED ekranı ve bir çok kendine has özelliğine ek olarak, çok güçlü bir donanıma sahip. Şarj süresinin uzun olması, tek göze çarpan eksisi denebilir.

İşte bir bakışta Samsung Galaxy Tab S 8.4

İşletim sistemi Android 4.4.2
CPU Exynos Octa (sekiz çekirdekli) 5420
(1.9 GHz)
RAM 3072 MB
Flash bellek 16 GB
Bellek kardı okuyucu microSD
WiFi 802.11ac
Bluetooth Var
Mobil LTE (4G)
USB slave Micro-USB
NFC Var
500 MB transfer süresi 18 s
MP3 albümü transfer süresi 9 s
Ekran: Çapraz boyut 8.4 inç
Ekran: Piksel yoğunluğu 359 ppi
Ekran: Dokunmatik ekran Çoklu dokunmatik
Ekran: Çözünürlük 2,560 x 1,600 piksel
Ekran: Aspect Ratio 16:10
Ekran: Parlaklık 241 cd / m²
Ekran: Satranç tahtası kontrast oranı 145: 1
Arka kamera: Fotoğraf çözünürlüğü 8.0 Megapiksel
Pil: Video oynatma süresi 9:01
Pil: İnternette gezinme süresi 7:19
Pil: Şarj olma süresi 3:59
Pil: Micro-USB'den şarj Var
Pil: Enerji 18.6 Wh
GPS alıcı Var
Sensörler Hız ve hareket sensörleri, pusula, ışık sensörü
Cep telefonu özelliği Var
Ses seviyesi 579 mVp
Ses dosyası türleri MP3, AAC, WMA, FLAC, OGG, WAV
Resim dosyası türleri JPG, PNG, GIF, BMP
Boyutlar 21.3 x 12.6 x 0.8 cm
Ağırlık 300 g
Güç kaynağı ağırlığı 57 g
Okuyucu Yorumları