Samsung Gear S2 hakkında bilinenler!

Arayüzü Apple Watch'u oldukça andıran Samsung Gear S2'de neler var?

Gear S2'de neler var?

Rakibinizin arayüzünün en önemli öğelerinden ilham aldığınızda, ortaya müthiş bir akıllı saat çıkarmanız mümkün hale geliyor. Bu durum, Samsung'un yeni Gear S2 akıllı saati için tam anlamıyla geçerli.

Gear S2'nin hangi işletim sistemiyle geldiğini, Android Wear ile mi, yoksa Tizen ile mi çalıştığını ilk bakışta söylemek zor. Arayüzde yapılan kişiselleştirmeler, bunu anlamayı imkansız hale getiriyor. Ancak cihazın isminde "Galaxy" adının bulunmaması, işletim sisteminin Tizen olma ihtimalini güçlendiriyor. Samsung'un "Galaxy" markasını Tizen ve Android cihazlarını birbirinden ayırmak için kullandığını biliyoruz. Saatin bir önceki modelinin Tizen'le çalışıyor olması, aynı yönde değerlendirilebilecek bir başka ipucu.

Bununla birlikte ürün sayfasının kodlarında "Galaxy" anahtar sözcüğünün geçiyor olması ve ürünün bir Galaxy etkinliğinde tanıtılacak olması, saatin Android Wear'lı olma ihtimalini çöpe atmamamız gerektiğini söylüyor.

İşletim sistemi bir yana, kullanılan arayüzde önemli değişiklikler olduğu gözden kaçmıyor. Arayüzdeki en önemli değişiklik, kullanılan simgelerde. Samsung'un Apple gibi yuvarlak simgelere geçiş yaptığı gözleniyor. TechCrunch'a göre Apple'ın giyilebilir teknolojilerde kullanılan yuvarlak simgelerle ilgili henüz herhangi bir patenti yok, bu yüzden Samsung'un endişelenmesine de gerek yok.

Yuvarlak simgelere ek olarak, saat yüzünün de yuvarlak hale geldiğini görüyoruz. En azından Samsung'un gezinti yöntemi, diğerlerine benzemiyor. Apple Watch'ta simgeleri genellikle dokunarak seçiyorsunuz. Samsung ise çerçevedeki "çarkı" kullanarak simgeler arasında dolaşmanıza izin veriyor. Seçili olan simge, biraz daha büyük olarak gösteriliyor ve yanında küçük bir nokta görüntüleniyor. Samsung'un yayınladığı videodan bir kerede en fazla 10 simge gösterildiği anlaşılıyor.

Bir önceki modeldeki ilginç uygulamalardan tarayıcı uygulamasının Gear S2'de de olup olmadığı henüz bilinmiyor. Çevirici uygulaması, bir tür telefon işlevinin saate eklendiğini gösteriyor. Ancak çağrıların bir telefon üzerinden yapılıp yapılmayacağı anlaşılmıyor. Saatin dahili bir modem yoluyla telefondan bağımsız çalışması, kullanım kolaylığını artırabilir, ancak bu durumda pil ömrü kısalacaktır.

Gear S2'de tipik Android Wear saatlerinde olduğu gibi farklı saat yüzü seçenekleri de bulunuyor. Birincil seçeneğiniz, kalp ritmi, planlanmış etkinlikler gibi ek bilgileri de ekrana getiriyor.

Gear S2'nin tüm detayları, 3 Eylül'de Almanya'nın Berlin şehrindeki IFA 2015 etkinliğinin açılışında ortaya çıkacak.

Okuyucu Yorumları