Samsung Gear S2 ön incelemede!

Samsubg'un IFA 2015'de tanıttıyı yeni Gear S2'sini denedik. İşte ilk kararımız...

Samsung Gear S2'yi denedik!

Samsung, Gear S2'yle birlikte akıllı saat işini baştan ele aldığını ve gerçekten ilgi çekecek bir giyilebilir teknoloji ürettiğini gösteriyor. IFA 2015'de tanıtılan akıllı saati, kısa süre için de olsa deneme fırsatı bulduk ve bu ön inceleme raporumuzda, ilk görüşlerimizi sizlerle paylaşıyoruz...

Gear S2, dönen çerçevesiyle kendisini diğer akıllı saatlerden ayırıyor. 1,2 inç'lik Super AMOLED 360x360 dokunmatik ekranı çevreleyen bu kısmı döndürerek arayüz içerisinde dolaşıyorsunuz. Çevirdiğinizi "tıklayarak" size hissettiren dönen çerçeve, Apple'ın dijital crown'una benziyor ancak kullanımı daha kolay.

Gear S2'nin bir değil, üç farklı modeli bulunuyor: 42mm'lik, 47 gram ağırlığındaki "standart" Gear S2 (şu an bahsettiğimiz ürün), 40mm'lik, 42 gram ağırlığındaki Gear S2 Classic ve 44mm'lik, 51 gram ağırlığındaki Gear S2 3G.

Samsung Gear S2 ön incelemede!

Gear S2'nin tüm modelleri, aynı düzene sahip. Sağ altta bir home düğmesi ve sağ üstte bir geri düğmesi var. Çerçeveyi döndürerek çağrı geçmişinize ve mesajlarınıza ulaşabiliyorsunuz. Çevirirken hissettiğiniz her tık, sizi farklı bir araca götürüyor. Başta Samsung'un çok fazla düğmeye yer verdiğini düşünebilirsiniz, ancak bizce bu şık bir çözüm olmuş.

Arayüzün çoğunlukla temiz ve belirgin olduğunu söyleyebiliriz. Widget'lar detaylı bilgiler sağlarken, daha fazlası için ekrana dokunabiliyorsunuz. Tizen tabanlı platform ise Android Wear ve Apple'ın platformuna kıyasla daha uzun bir pil ömrü sağlayacağınız anlamına geliyor. Saatler yapabilecekleriniz arasında çoğunlukla diğer saatlerde de gördüğümüz kalp ritmi ölçümü, saat yüzlerini değiştirme gibi şeyler var.

İşletim sistemi, teknik özellikleri

İşletim sistemi, teknik özellikleri

Saatin Tizen'le çalışıyor olması, uygulama çeşitliliği konusunda endişeler uyandırsa da Samsung, çıkış tarihinde yaklaşık 1.000 Gear S2 uygulamasının hazır olacağını söylüyor. Bunlardan belki en önemlisi Google Play Store'daki Samsung Gear Manager uygulaması. Çünkü Gear S2, Android 4.4 ve üzerini kullanan ve bu uygulamayı yükleyen her telefonla çalışabiliyor. Yani saat, sadece Samsung'un telefonlarıyla çalışmıyor, diğer Android'li telefonları da destekliyor. Bununla birlikte Samsung Pay gibi bazı özellikler, her telefona uyumlu olmayacak.

Saat, uygulamaların ihtiyaç duyacağı gücü 1GHz çift çekirdekli işlemci (Samsung, marka ve model belirtmiyor) ve 512MB RAM'i ilse sağlıyor. 4GB'lık depolama alanı, 1.000 uygulamadan bazılarını yüklemenize izin verecek.

Gear S2'nin içerisindeki bolca sensör depolanmış. Bunlar arasında ivmeölçer, denge çarkı, kalp ritmi, ortam ışığı ve basınç sensörü, 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.1 ve NFC modülleri var. Gear S2'ye özel bir başka işlev, sakladığınız Wi-Fi ağlarına otomatik olarak katılabilmesi.

Samsung Gear S2 ön incelemede!

Cihaz, 250mAh kapasiteli lityum piliyle Samsung'a göre iki ile üç gün arasında dayanabiliyor. Akıllı saatin 3G modeli, mobil ağların tüketeceği pil ömrünü uzatmak için 300mAh pille geliyor ve en fazla iki gün pil ömrü sunuyor. Tüm Gear S2 modelleri, kablosuz şarj kitiyle geliyor.

Gear S2, kafa karıştırıcı biçimde iki fitness uygulamasıyla geliyor: S Health ve Nike Running. Bu uygulamaları kullanarak gün içinde ne kadar hareket ettiğinizi, koşularınızı yakından takip edebiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları