Samsung Gear VR ile ilk sanal doğum!

Doğum anında dünyanın ilk sanal gerçeklik canlı yayını Samsung Gear VR ile gerçekleşti.

İşte ilk sanal doğum!

Samsung Electronics, sanal gerçeklik alanındaki öncü ürünü Gear VR ile insanların yaşamlarındaki sınırları ortadan kaldırıyor. Samsung Gear VR ile "dünyanın ilk sanal gerçeklik (VR) canlı yayını", evinden uzakta çalışmak zorunda olan bir babanın bebeğinin doğumuna anbean tanık olmasını sağladı. Avustralya'da üçüncü bebeklerini bekleyen bir ailenin yaşam koşulları nedeniyle bir arada olamamasının zorluklarını ele alan video, tüm dünyada on milyonlarca insana ulaştı.

Alison ve Jason Larke çifti, Avustralya'daki çalışma sistemi nedeniyle birçok çalışanın maruz kaldığı ayrılıklardan birini yaşıyordu. Üçüncü kez baba olma heyecanını yaşayacak olan Jason, hayatının en önemli anlarından birinde eşinin ve bebeğinin yanında olamayacağını düşünüyordu. Aralarındaki 4 bin kilometreyi aşan mesafe nedeniyle bebeğinin doğumunu kaçıracak olan Jason'ı Samsung tarafından hazırlanan büyük bir sürpriz bekliyordu. Mesafeleri aşan Samsung Gear VR teknolojisi sayesinde doğumun gerçekleşeceği hastane odasına kurulan özel bir düzenek ile Jason, eşinin yanındaymış gibi bebeğinin doğumunu üç boyutlu olarak saniye saniye izleme imkanına erişti.

Hayatlarının en önemli dakikalarında çifti bir araya getiren Samsung bu proje için hazırladığı video ile izleyenlerin kalbine dokunmayı başardı. Samsung Gear VR sanal gerçeklik teknolojisi ile gerçekleşen dünyanın ilk sanal doğumunun hikâyesi sadece YouTube üzerinden on milyona yakın kişi tarafından izlendi. Ailenin oldukça duygusal doğum serüveni ile Samsung sanal gerçeklik teknolojisinin sadece oyun ya da video izleme amaçlı kullanılmadığını, hayatımıza nasıl dokunabileceğini gözler önüne sermiş oldu.

Alison ve Jason Larke çifti için hazırlanan bu özel projeye dair duygusal dakikaları bu linkten izleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları