Samsung, Gelecek Nesil Codec AV1'e Katıldı!

Samsung, yeni video sıkıştrma teknolojisi AV1 için Açık Medya İttifakı'na katıldı.

Samsung'dan AV1 sürprizi

Elektronik devi Samsung, yeni bir video sıkıştırma teknolojisini benimsediğini açıkladı. Bir süredir geliştirilmekte olan AV1 isimli yeni video sıkıştırma teknolojisinin desteklendiği Açık Medya İttifakı'na en üst düzeyden katılan Samsung, böylece bu yeni codec'in yaygın olarak kullanılmasını sağlayacak.

AV1 nedir?

AV1, bir anlamda gelecek nesil video sıkıştırma teknolojisi olarak anılıyor. Şu an halihazırda AV1'i destekleyen markalar arasında IBM, Microsoft, Google, Amazon, Cisco, AMD, Intel gibi devler yer alırken, bu yeni sıkıştırma formatı, açık kaynak kodlu, yani telifsiz, ücretsiz olmasıyla önem kazanıyor.

Cho: "Heyecan duyuyoruz"

AV1'i kullanan şirketler arasında Firefox ve Netflix de yer alırken, şimdi bunlar arasına Samsung da katılıyor. Samsung Research Genel Başkan Yardımcısı Seunghwan Cho, Ulusal Yayıncılar Birliği Konferansı'nda yaptığı konuşmada konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Yenilikçiliği açıklıkla teşvik etmeye kararlıyız. Açık kaynaklı, platformlar arası ve çevrim içi videolarda AV1 ile yeni olanaklar yaratmaya yardımcı olmak için AOMedia'ya katılmaktan heyecan duyuyoruz."

Okuyucu Yorumları