Samsung, İmaj Sensörlerinde Sony'yi Geçmek İstiyor

İddiaya göre Samsung, telefonlarda kullanılan imaj sensörlerini üretme işini büyüterek bu alanın lideri Sony'yi geçmeyi kafaya koydu!

Samsung, Sony'yi geçmek istiyor

Samsung'un DRAM ve NAND flaş bellek piyasasında güçlü bir liderliği bulunuyor. Firma şimdi ise gözünü imaj sensörlerine doğru çeviriyor. Güney Kore'den gelen bir iddiaya göre Samsung, imaj sensörü üretme kapasitesini artırmayı planlıyor ve hatta kendisine bu alanda "global lider" olma hedefini koydu.

İmaj sensörleri akıllı telefonların vazgeçilmez bileşenlerinden ve şu sıralar otonom araçlarda da kullanılıyor. Rapora göre Samsung, Hwasung'ta DRAM üretmek için kullandığı bir tesisi imaj sensörü üretir hale getirmek için çalışıyor. Geçen seneden beri bunun için çalışan Samsung'un fabrikayı dönüştürme sürecinin bu senenin sonunda tamamlanması bekleniyor.

İddiaya göre bu işlemler tamamlandığında ikinci üretim bandının dönüştürme işlemleri başlayacak ve bunun ardından 50.000 birim imaj sensörü üretilebilecek. Samsung'un toplam imaj sensörü üretim kapasitesinin dönüşüm işlemlerinin ardından ayda 120.000 birime ulaşacağı düşünülüyor.

İmaj sensörlerinde global lider olan Sony'nin yüzde 50'nin üzerinde bir pazar payı var ve firmanın ayda 100.000 birim imaj sensörü üretebildiğine inanılıyor. İddialara göre Samsung, üretim kapasitesinin Sony'ye neredeyse ulaştığını düşünüyor. Yine de Samsung'un imaj sensörlerinde Sony'yi geçmesi birkaç sene sürebilir ve Sony'nin bu sırada boş durmayacağını biliyoruz.

Okuyucu Yorumları