Samsung, iPhone X Parçaları Satarak Zengin Oldu

Güney Koreli teknoloji devinin iPhone X parçaları satarak kazandığı para, S8 gelirlerini geçebilir

Samsung, iPhone X parçaları satıyor

The Wall Street Journal'ın yayınladığı yeni rapora bakılırsa Samsung, iPhone X'in başarısına bakmadan büyük miktarda kar elde ediyor. Ne kadar ihtimal dışı da olsa, eğer iPhone X genel olarak başarısız bir telefon olursa, Samsung'un amiral gemileri piyasada oluşacak olan boşluğu dolduracaktır.

Ancak daha muhtemel olasılık, iPhone X'in devasa bir başarıya imza atması. Ancak bu ihtimalde de kazanan yine Samsung olacaktır. Bunun temel sebebi ise Apple'ın en büyük parça üreticisi ve sağlayıcısının Samsung olması. Güney Koreli teknoloji markası, her iPhone satışı için yaklaşık 110$ gelir elde edecek. Karılaştırmak gerekirse, iPhone 8 parçalarının toplam fiyatı 247.51$. Bu fiyatı iPhone X için arttırdığımızda bile, Samsung yine büyük miktarda parça satışı geliri elde edecektir.

Tüm bunların sebebi, Samsung'un elektronik ve yarı-iletken işletmesinde OLED ekranlar, NAND flash ve büyük miktarlarda DRAM üretebilen tek şirket olması. Apple da yeni iPhone'lar için oluşan devasa talebi karşılayabilmek için Samsung'a büyük miktarlarda siparişler veriyor. Sadece Apple, Samsung işletmelerinin %35'ini destekliyor.

Kısacası, Samsung yeni iPhone X'in parçalarını sağlamaktan yaklaşık 4 milyar dolar elde edecek, bu da kendi telefonu olan Samsung Galaxy S8'in gelirinden bile daha fazla olacağı düşünülüyor.

Apple'ın silikon endüstrisindeki varlığı ne kadar büyük de olsa, Samsung'un telefon parçaları konusunda tek el olması bu sonucu doğuruyor. Apple ise gelecek nesil telefonları için kendi parçalarını üretebilmek için ön adımları atmaya başladı bile.

Okuyucu Yorumları