Küresel piyasa değeri en yüksek şirketler açıklandı: Apple en tepede, Samsung geriye düştü...

Küresel piyasa değeri sıralamasında taşlar yerinden oynadı: Apple yine en tepedeyken, Samsung ilk 20'nin dışında kaldı. İşte küresel piyasa değeri en yüksek olan 20 şirket...

Küresel piyasa değeri en yüksek şirketler açıklandı

Londra merkezli muhasebe firması PWC'nin kısa bir süre önce yayınladığı bir rapora göre, Samsung Electronics, Mart 2022'nin sonunda 342 milyar dolarlık küresel piyasa değerini aşarak dünyanın 22. en büyük piyasa değerine sahip şirket oldu. Ancak bu veri, şirketin birkaç basamak kaybetmesine engel olamadı.

Veriler, Samsung Electronics'in geçen yıla göre birkaç sıra düştüğünü ve Mart 2021'den Mart 2022'ye kadar %21 piyasa değeri kaybettiğini gösteriyor. Buna rağmen, Koreli teknoloji devi değeri en çok yükselen 20 şirket arasında yer alıyor.

Ancak, piyasa değerine göre Samsung Electronics, 2021 yılında 15. sıradayken bu yıl 22. sırada yer aldı ve ilk 20'ye giremedi.

Küresel sermayenin bir numarası yine Apple

Apple, 2,85 trilyon dolarlık tahmini piyasa değeriyle küresel pazara sermaye açısından liderlik etti. Yarı iletken segmentinde Samsung'un en büyük rakibi olan TSMC, 541 milyar dolarlık tahmini değeriyle piyasa değeri açısından en büyük 10. şirketti. Microsoft ikinci sıradayken, Alphabet dördüncü sıraya yerleşti.

Ülke olarak bakıldığında, Amerika Birleşik Devletleri Mart 2022'de büyük bir farkla en yüksek piyasa değerine sahipti. ABD'yi yıllık bazda %22 piyasa değeri kaybeden Çin izledi.

Piyasa değeri en yüksek olan ilk 20 şirketi hemen aşağıda görebilirsiniz...