Samsung Galaxy sahipleri, artık kendi cihazlarını kendi evlerinde, kendileri tamir edebilecek.

Şimdilik sadece ABD'de olsa Samsung, Galaxy cihaz sahipleri için "kendi cihazını kendin tamir et" dönemini başlattı. Güney Koreli şirket, bunun için ünlü site iFixit ile işbirliği yapıyor.

Artık Samsung telefonları kendiniz tamir edebilirsiniz

Eğer bir Samsung Galaxy cihazınız cihazına sahipseniz, Samsung'un en son girişimi sizi memnun edebilir. Şirket, yaptığı duyuruda Galaxy cihaz sahipleri için yeni bir onarım programını başlatıldığını bildirdi. Ama ne yazık ki şimdilik sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde.

Bu yeni onarım programı ile müşterilere orijinal parçalar ve kılavuzlar sunularak kendi Galaxy cihazlarını onarabilmeleri sağlanacak. Şirket, bu programı müşterilerin cihazlarının ömrünü uzatmak için uygun bir seçenek olarak tanımlıyor.

Yeni Galaxy onarım programı bu yaz başlayacak. Başlangıçta Galaxy Tab S7+'a ek olarak Galaxy S20 ve Galaxy S21 serisi için ürün onarım desteği sağlanacak. Şirketin en yeni Galaxy S22 serisi listede yer almıyor ancak şirket, gelecekte desteklenen cihazların listesini genişleteceğini söyledi.

Bu program için Samsung, onarım kılavuzları ve parçaları için popüler bir çevrimiçi kaynak olan iFixit ile beraber çalışıyor. ABD'de kendi cihazlarını onarmak isteyen müşteriler orijinal parçalara, onarım araçlarına ve kendilerine işi nasıl yapacaklarını öğretecek adım adım görsel kılavuzlara erişebilecek.

Başlangıçta ekran montajları, arka cam ve şarj girişleri için onarımlar müşterilere sunulacak. Samsung, onarım listesini daha sonra genişletecek. Samsung bunu önemli bir sürdürülebilirlik çözümü olarak gördüğünü belirtiyor. Bu amaca uygun bir şekilde, onarım yapan Galaxy cihaz sahipleri, kullanılmış parçaların sorumlu bir şekilde geri dönüştürülmesi için Samsung'a ücretsiz bir şekilde geri gönderebilecek.

Bu yeni girişim, hasarlı bir cihazı onarmak isteyen müşterilere daha fazla seçenek sunuyor. Samsung, şu anda 2.000 konum ile ABD nüfusunun %80'ini kapsayan büyük bir aynı gün servis ağına sahip. Ayrıca, teknisyenlerin onarım için doğrudan müşteriyi ziyaret edeceği bir “Size Geliyoruz Hizmeti” de sunuluyor…