Samsung, Note 7'leri Daha Detaylı İnceleyecek

Samsung, Galaxy Note 7'lerin tam olarak neden yandığını bulabilmek için bir kez daha kolları sıvıyor!

Galaxy Note 7 defteri henüz kapanmadı!

Satışı durdurulan Galaxy Note 7'lerin yanmasına neden olan şeyin pili olduğu biliniyor; ancak pilin neden yandığı halen tam olarak bilinmiyor. Firma, pili tedarik ettiği firmayı değiştirmesine rağmen, yeni Note 7'lerde yanma sorunlarını çözememişti. Bu yüzden sorunun bir başka kaynağının olması gerekiyor.

Reuters'ın haberine göre Samsung, yanıp tutuşan Galaxy Note 7'lerdeki sorunun kaynağını bulmak için donanım, yazılım ve üretim süreçlerinde çok kapsamlı bir inceleme başlatıyor. Samsung icra kurulu başkanı J.K. Shin, Perşembe günü yapılan bir hissedarlar toplantısında firmanın 1,47 milyon yenilenmiş Galaxy Note 7 dağıttığını söyledi. Bu tarihe dek yanan 119 telefonun 90'ını ele alma fırsatı bulan Samsung, cihazların 55'ini inceledi ve sorunun pilden kaynaklandığını keşfetti.

Galaxy Note 7'deki sorunun asıl kaynağını sadece Samsung araştırmıyor. Güney Kore hükümeti, patlamaya karışan beş cihazı kendi inceliyor. Bu testler X-ray'lerin ve tomografinin kullanıldığı Korea Testing Laboratory'de gerçekleştiriliyor.

Okuyucu Yorumları