Galaxy Note 7'deki yanlışı Samsung da bilmiyor!

Ortada Galaxy Note 7 gibi müthiş bir cihaz varken, işler nasıl bu noktaya geldi? Görünüşe göre bunu, Samsung da henüz bilmiyor!

Note 7 bilmecesini henüz çözebilen yok!

Galaxy Note 7'de yaşanan ve firmaya hem maddi hem de manevi açıdan büyük zarar veren sorunların ardından Note 7 defteri resmi olarak kapansa da, firmanın önünde bu cihazla ilgili halen uzun bir yol var. Zira öyle görünüyor ki Samsung, Note 7'de yaşanan aşırı ısınma sorununa tam olarak neyin neden olduğunu henüz kendisi bile bilmiyor.

Elbette temel sorunun bataryalardan kaynaklandığı düşünülse de, bu konuda daha farklı düşünenler de var. Örneğin Korea Electronics Technology Institute bünyesindeki Gelişmiş Bataryalar Merkezi'nin eski yöneticisi Park Chul-wan, New York Times'a verdiği demeçte şöyle söylüyor: "Samsung bataryaları suçlamakta çok erken davrandı; bence bataryalarda hiçbir sorun yoktu ya da en azından asıl sorun bataryalarda değildi."

Geri çağrıldıktan sonra bataryaları değiştirilip güvenli damgası vurulan Note 7'lerin bir kısmının yine yanma eğilimi göstermesi de aslında Chul-wan'ın bu görüşünü destekler nitelikte. Kesin olan bir şey var ki, Samsung bünyesindeki mühendisler yaşanan soruna dair spesifik bir teşhis koyabilmiş değiller.

Yaşanan problemin çok daha karmaşık gibi durduğunu belirten Chul-wan, şöyle devam ediyor: "Note 7, önceki modellere göre daha çok özelliğe sahipti ve daha önce üretilen diğer telefonlardan daha karmaşıktı. Samsung, iPhone'u geride bırakmak için girdiği yarışta, öyle görünüyor ki cihazı o kadar çok yenilikle doldurdu ki bu artık kontrolden çıktı."

Samsung'un konuyla ilgili detaylı araştırmaları sürse de, gerçekten neyin yanlış gittiğini öğrenip öğrenemeyeceğimizi zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları