Samsung, Tableti Baştan Yaratmaya Hazırlanıyor!

Samsung'un aldığı yeni patent gerçeğe dönüşürse, yepyeni bir tablet konsepti bizi bekliyor!

Samsung, tabletleri değiştiriyor!

Samsung'un katlanabilir mobil cihazlar üzerinde çalıştığı söylentisi aslında uzun bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Firmanın katlanabilir akıllı telefonlar ve tablet geliştirmeyi hedeflediğine dair iddialar ayrıca bizzat Samsung tarafından dosyalanan ilgili patentlerle de destekleniyordu. Güney Koreli firma bütün bu söylentileri biraz daha güçlendirecek yeni bir tasarım patentine daha imza attı.

Yeni patent firmanın aslında bütün bir tablet deneyimini baştan yaratacak kadar iddialı bir hamleye işaret ediyor. Buna göre yeni patentin detayları, hareket halindeyken deri bir klasör gibi katlanabilen ve üç farklı biçimde kullanılabilen bir tasarımı içeriyor. Cihaz böylece geniş bir tablet, mobil bir masaüstü cihaz ve katlandığı zaman da bir notebook olarak işlev görebiliyor.

Samsung, Tableti Baştan Yaratmaya Hazırlanıyor!

Firmanın nihayet bu patenti gerçeğe dönüştürmesi gerçekten devrimci bir ürünle karşı karşıya olduğumuz anlamına gelebilir. Son yıllarda Samsung'un aslında çok fazla yenilikçi ürünlere imza atmak yerine böyle konseptleri kopyalamakla eleştirildiğini de düşünürsek söz konusu tasarımın önemli bir fırsat olacağını da söyleyebiliriz. Diğer yandan burada dikkat çeken tek şeyin sadece tasarım olmadığını da ekleyelim. Zira bu patentin gerçeğe dönüşmesi için ekran ve batarya teknolojisinde de birçok yenilikçi adımın atılması gerekiyor.

Samsung, Tableti Baştan Yaratmaya Hazırlanıyor!

Samsung'un geçtiğimiz yıllarda bükülebilir ekran prototipleri geliştirmesi de firmayı bu açıdan şimdiden oldukça tecrübeli kılmış durumda. Son dönemde Note 7'de yaşanan batarya sorununun ardından da özellikle bu tarz yenilikçi bir cihaz için firmanın batarya tarafına da özel bir mesai harcayacağı da kesin.

Samsung, Tableti Baştan Yaratmaya Hazırlanıyor!
Okuyucu Yorumları