Cep telefonunda yeni dönem başlıyor: Samsung, UFS 4.0 depolama teknolojisini duyurdu

Samsung, UFS 4.0 depolama teknolojisini duyurdu. Yeni teknolojinin ilk olarak Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4’te kullanılması bekleniyor.

Samsung'dan cep telefonları için dev bir adım daha: UFS 4.0’ı duyuruldu

Samsung, çeşitli akıllı telefonlarında, tabletlerinde ve diğer mobil cihazlarında kullanılacak olan Evrensel Flash Depolama çözümünün 4.0 sürümünü duyurdu. Cihazlarının bir sonraki sürümlerinde karşımıza çıkacak olan UFS 4.0 depolama alanı, Samsung’un cihazlarını eskisine nazaran çok daha hızlı hale getirmesi bekleniyor.

Yapılan UFS 4.0 duyurusu, Samsung’un bu yeni depolama çözümünü Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 de dahil olmak üzere sonraki Galaxy S serisi modelinde de kullanacağı anlamına geliyor. Muhtemelen ilk UFS 4.0’lı cihazları Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 olacak ve muhtemelen 1 TB depolama depolama kapasitesiyle gelecekler.

Peki, UFS 4.0 ne getirecek?

Samsung’un açıklamasına göre UFS 4.0, 23.2 Gb/sn’ye kadar bant genişliği sunuyor ve böylece UFS 3.1’in 2 katı performans vadediyor. Özellikle büyük miktarda veri işleme potansiyeline sahip 5G akıllı telefonlar için mükemmel olarak nitelendirilen UFS 4.0, Samsung’un 7’inci nesil NAND teknolojisini temel alıyor. 4200 MB/sn sıralı okuma, 2800 MB/sn sıralı yazma performansı gösteren UFS 4.0 böylece akıllı telefonlarda yüksek performansı gözeten son tüketicinin elini kuvvetlendirecek.

Öte yandan UFS 4.0 kullanan mobil cihazlar daha yüksek okuma ve yazma hızlarına ulaşabilecek olmasının yanı sıra, yeni teknolojinin daha az güç tüketiminde bulunmasıyla daha verimli olması bekleniyor.