Samsung'dan, Apple'ı Üzecek Tablet Haberi!

Ve Samsung olmaz deneni başardı; Apple'ı fazlasıyla üzecek büyük bir başarıya imza attı!

Samsung'dan Apple'a yeni darbe!

Piyasa araştırma şirketi IDC yayınladığı yeni raporda Batı Avrupa'da, 2017'nin ilk çeyreği için tablet piyasasının durumunu paylaştı. Bu bölgede tablet piyasası geçen yıla göre %1.7 küçülmüş durumda. Piyasanın taşıyıcı rolünü üstlenen Android tablet satışlarındaki iyileşme ile birlikte toplam 7,1 milyon adet ürün satıldı.

Samsung, bu yılın ilk çeyreğinde yılık büyüme oranlarını paylaşan bir kaç büyük OEM'den biriydi. Samsung sadece büyümekle kalmadı, şirketin tabletleri 2017'nin ilk çeyreğinde Batı Avrupa'da iPad'i ikinci sıraya itmeyi başardı.

Verilere göre Samsung yılın ilk çeyreğinde 1.89 milyon tablet satmayı başardı, geçen yılın aynı döneminde bu sayı 1.6 milyondu. Şirket şu anda Batı Avrupa'da tablet piyasasının %26.5'ini elinde bulunduruyor, ayrıca yıldan yıla %17.9 büyüme kazanıyor.

Apple ise aynı zaman aralığında 1.54 milyon iPad satmayı başardı, geçen yıl bu sayı 1.74 milyondu. iPad şu anda Batı Avrupa tablet piyasasının %21.7'sine sahip ve geçen yıla oranla %11.5 düşüş yaşamış durumda.

Samsung'dan, Apple'ı Üzecek Tablet Haberi!

Rapor ayrıca önemli bir detayı da gözler önüne seriyor: iPad tabletler 600€ değerinin üstünde olan tüm tabletlerin yarısını oluşturuyor. Bu da yüksek kaliteli tablet almak isteyen Batı Avrupalı müşterilerin iPad alma olasılığını yükseltiyor.

Okuyucu Yorumları