Samsung'dan Tartışma Yaratan Değişiklik

Samsung'un Android Pie'daki kamera arayüzü belki de beğenmeyeceğiniz bir değişiklik getiriyor!

Samsung'tan arayüz değişikliği

Android Pie, Samsung akıllı telefonlar için diğer tüm özelliklerin yanı sıra güncel bir kamera arayüzü de getirecek. One UI beta sürümünü kurduysanız, yeni arayüzü zaten gördünüz demektir. Bu Android 8.1 Oreo'da sahip olduğumuzdan çok da farklı değil, ancak Samsung birkaç önemli değişiklik yaptı. Ve özellikle bir değişikliğin herkesin beğenisi topladığını söyleyemeyiz.

Video kaydetmek için ekstra bir adım eklenen Android Pie'da, kamera uygulamasının artık videoları kaydetmek için özel bir modu var. iPhone'dakine benzer şekilde, Oreo'nun kırmızı kayıt düğmesi artık ön ve arka kamera arasında geçiş yapma seçeneğiyle değiştirildi. İyi bir arayüz yapmak, sık kullanılan özelliklerin daha kolay erişilmesini sağlamakla ilgilidir. Bu nedenle selfie ile çalkalanan günümüz dünyasında daha hızlı şekilde kameralar arasında geçiş yapmak için bu düğmeyi kullanmak mantıklı bir seçim gibi görünüyor. Ancak belki de Samsung, video kaydına erişmeyi nispeten zor hale getirmek yerine, alternatif bir çözüm bulabilirdi.

Ayrıca Android Pie kamerayı her zaman en son kullanılan çekim modunda başlatan yeni bir ayar da getiriyor. Android Pie hala beta olduğundan, Samsung'un geribildirimleri dikkate alması bekleniyor. Eğer bu da etkili olmazsa, Samsung kullanıcılarının yeni kameraya alışması gerekecek.

Okuyucu Yorumları