Güncelleme sonrasında Samsung'un telefon ekranlarında yeşil çizgiler ortaya çıktı

Bazı Samsung Galaxy telefon kullanıcıları, telefonlarını güncelledikten sonra ekranlarında dikey bir yeşil çizgi ortaya çıktığını bildirdi. Soruna neyin neden olduğu ise henüz bilinmiyor.

Güncelleme sonrasında Samsung'un telefon ekranlarında yeşil çizgiler ortaya çıktı

Bu ay yayınlanan bir güncellemeden sonra, üst ve orta sınıf Samsung Galaxy modellerinde yeni bir sorun ortaya çıktı. Bazı kullanıcıların aktardığına göre, güncelleme yapılan telefonların ekranlarında yeşil bir çizgi belirmeye başladı.

Ekranda beliren bu dikey yeşil çizginin henüz yaygın bir sorun mu yoksa sadece yerel bir sorun mu olduğu bilinmiyor. Bilinen tek şey sorunun birden fazla telefon modelini etkilediği. Android Authority, Galaxy S21 FE ve S21 Ultra modellerinin bu sorundan mustarip olduğunu belirtirken, SamMobile ise Galaxy A73, M21 ve S22 serisinin tamamı dahil olmak üzere daha pek çok cihazın aynı sorunu yaşadığını söylüyor.

Ancak yeşil çizgiye rağmen telefonların normal bir şekilde çalıştığı bildiriliyor. Yani bu sorun cihazları bozmuyor, ancak ekranın ortasında büyük yeşil bir çizgi olması oldukça can sıkıcı bir durum. Şu an hataya neyin sebep olduğunu kimse bilmese de yakın zamanda yayınlanan OneUI 6.0 veya Nisan 2024 güvenlik güncellemesinin neden olduğu düşünülüyor.

Esasında yeşil çizgiler genellikle ekran ve donanım arasındaki hatalı bir bağlantının belirtisi olarak ortaya çıkar. Ayrıca telefonun düşmesi veya ekranın çok fazla bükülmesi gibi fiziksel hasarların bir sonucu olarak ortaya çıkabiliyor. Bununla beraber aşırı ısınma da başka bir olasılık.

İlk defa yaşanmıyor

Bu arada Galaxy telefonlarda yeşil çizgiler ilk kez ortaya çıkmıyor. Daha öncesinde aynı sorunla karşılaşan birçok kullanıcı olmuştu. 2023'te bir Facebook kullanıcısı, sorunun Galaxy Note 20 Ultra'da ortaya çıktığını yazmıştı. Bu yılın başlarındaysa resmi Samsung forumlarında Qu1JcMmacCO adlı bir kullanıcı Galaxy S24 Ultra model telefonunda çizgiler olduğunu bildirdi. İlginç olan kısım ise tüm bu kişilerin, akıllı telefonlarını güncelledikten sonra bu ekran sorunuyla karşılaşmaları.