Samsung'un son fikri: Giyilebilen telefon!

Ortaya çıkan yeni Samsung patenti, pek çoğumuzun hayalini kurduğu telefonu gerçeğe dönüştürebilir!

Bambaşka bir telefon!

Samsung, giyilebilir teknoloji işine bir süreliğine ara vermiş olsa da, kendi içerisinde yeni fikirleri denemeye devam ediyor. Yeni ortaya çıkan bir patent başvurusunda Samsung, bileğe sarılan bir OLED ekran hayal ediyor.

Patentte anlatılan OLED bilezik, kolunuzdan çıkabiliyor ve düz bir şekil alarak akıllı telefon yerine geçebiliyor. Ekran, birden fazla parçadan oluştuğu için bükülebiliyor. Cihaz, gelen aramalardan hava durumu raporlarına her şeyi, bileğinizde gösterebiliyor. Ancak patentteki görsele bakınca cihazın biraz hantal olduğunu görüyoruz. Samsung'un hayali gerçeğe dönüşürse, karşımıza çıkmadan önce biraz zayıflaması gerekecek.

Patently Mobile'a göre cihaz, hem çokluortam, hem de iletişim modüllerini destekliyor. Buradan bileğinizde medya oynatırken telefon edebileceğiniz anlamı çıkıyor. Pattentte ekranın kolunuzun açısına göre dönebildiğinin ipucunu veren bilgiler de var.

Patent, cihazın nasıl kullanılacağından bahsetmiyor ancak ekranın önünde saydam bir koruyucu panelin bulunduğunu söylüyor. Samsung'un telefonlu bileziğinin hangi aşamada olduğu, gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği şimdilik bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları