Samsung'un Yeni Akıllı Saati Göründü

Samsung'un amiral gemisi Galaxy S10'un yanı sıra sunmayı planladığı cihaz hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı

Samsung'dan yeni sızıntı!

Samsung'un merakla beklenen yeni amiral gemisi serisi Galaxy S10 Lite, Galaxy S10 ve Galaxy S10+ modellerinin yanı sıra katlanabilir ekranlı bir akıllı telefon modelinin de geleceği konuşuluyor. Ancak sızdırılan bilgilere bakılırsa Güney Koreli devin sürprizleri bununla bitmeyecek.

Samsung'un Yeni Akıllı Saati Göründü
Galaxy Sport'un gelişmiş Bixby desteği ile gelmesi bekleniyor.Görsel: Sammobile

Samsung, geçtiğimiz Ağustos ayında sunduğu en son amiral gemisi Galaxy Note 9 ile yeni akıllı saat modeli Galaxy Watch'u duyurarak akıllı saat modellerini de "Galaxy" şemsiyesi altında toplamış ve "Gear" ismini rafa kaldırmıştı. Samsung'un en son spor odaklı akıllı saat modeli ise artık kullanılmayan bu ismi taşıyan Gear Sport olmuştu.

Görünüşe bakılırsa Samsung, akıllı spor saati serisine de bu anlamda bir yenilik getirmeye hazırlanıyor. Raporlar, Samsung'un Pulse kod adı altında SM-R500 model numarasına sahip bir giyilebilir teknoloji ürününün üzerinde çalıştığını öne sürüyor. Kaynakların bu bilgilere Koreli devin geliştirdiği R500XXE0ARL5 versiyon ismi ile ortaya çıkan bir yazılım sayesinde ulaşıldığı belirtiliyor.

Cihazın alacağı resmi isim hakkında henüz net bir bilgiye ulaşılamadı ancak Samsung'un en son akıllı saat modelinde olduğu gibi bu akıllı saat modelini de Galaxy ismi altında sunarak "Galaxy Sport" ismini vereceği düşünülüyor.

Ancak Gear Sport'un daha önce SM-R600 model numarası ile ortaya çıktığı düşünüldüğünde SM-R500 model numarasına sahip olacak bir güncel modelin yeni ne getireceği de merak konusu oluyor. Samsung, isim değişikliği nedeniyle model numaralarında bir adım geriye gitmiş olabilir ancak bu ihtimal de SM-R7xx model numaralarına sahip Gear S3 serisinin halefi olan SM-R8xx model numaralı Galaxy Watch serisi göz önüne alındığında kesinlik kazanmıyor.

Yeni modelin yazılımından edinilen diğer detayların arasında Galaxy Sport modelinin 4GB depolama alanı sunacağı ve Samsung'un önceki akıllı saatlerinde olduğu gibi Tizen işletim sisteminden güç alacağı netlik kazanan detaylar arasında. Gear Sport'un halefi olacak olan cihazın zengin fitness işlevleri ile donatılacağı kesin, bu sebeple LTE destekli ayrı bir modelin gelmesi olası değil. Bunun yanında elbette ki kullanıcıların isteyeceği bir başka detay ise söz konusu cihazın farklı büyüklük seçenekleri ile gelmesi. Gear Sport bu konuda kullanıcıların bu beklentisini karşılamayarak 1.2 inç ekranlı tek bir model ile gelmiş ve bu da cihazın bazı kullanıcıların gözünde cazibesini kaybetmesine neden olmuştu.

Galaxy Sport'un yazılım departmanında getirmesi beklenilen bir diğer yenilik ise Bixby desteği olacak. Sızdırılan ekran görüntüleri, Bixby temelli bir anımsatıcının da saatte yer alacağına işaret ediyor. Bu özellik Galaxy Watch'da mevcut değil ancak kişisel asistan desteği ile yeni akıllı saat modelinin Samsung akıllı telefonlarda yer alan Bixby bildirimlerini gösterebilme yeteneğine kavuşacağın da netlik kazandığını söyleyebiliriz. Galaxy Watch modelinin bu özelliği ileride gelmesi muhtemel bir yazılım güncellemesi ile alması oldukça olası fakat Samsung'un bunu Galaxy Sport'un tanıtımından önce mi yoksa sonra mı yapacağını bizlere zaman gösterecek.

Yeni modelin tanıtım tarihi hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da yeni akıllı saat modelinin Galaxy S10 serisinin yanı sıra tanıtılması mümkün. Tanıtımları ile birlikte Samsung'un yeni amiral gemisi ve yeni akıllı saat modeli hakkında en yeni bilgileri burada bulabileceksiniz.

Okuyucu Yorumları