Sberbank, DeFi İçin Tarih Verdi

Rus bankası Sberbank‘ın mayıs ayına kadar merkeziyetsiz finans platformunu uygulamaya alacağı bildirildi.

Sberbank, DeFi İçin Tarih Verdi

Rusya’dan merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemi için kritik bir açıklama geldi. Ülkenin en büyük bankası Sberbank‘ın DeFi platformunun yakın dönemde işlemlere açılacağı belirtildi. Söz konusu gelişmenin DeFi ekosisteminin yaygınlaşması açısından oldukça önemli olduğu belirtiliyor. Bankanın halihazırda 110 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.

Rus bankası Sberbank‘ın mayıs ayına kadar merkeziyetsiz finans platformunu uygulamaya alacağı bildirildi. Ethereum ayında inşa edilecek DeFi platformuna MetaMask cüzdanı uzantısından erişilebilecek. Rus haber ajansı Interfax’a göre Sberbank, DeFi platfromunun kapalı testini gerçekleştirdi. Mart ayından itibaren yeni aşamaya geçileceği ve açık testlerin yapılacağı öğrenildi. Ekonomi Kongresi’nde konuşan Sberbank’ın Blockchain Laboratuvarı Ürün Direktörü Konstantin Klimenko, DeFi’nin gelecekte geleneksel bankacılık hizmetlerinin yerini alabileceğini ifade etti.

Sberbank’ın 110 milyondan fazla müşterisi bulunuyor. Bankanın kurumsal müşteri sayısı ise bir milyonun üzerinde. Sberbank, mart ayında Rusya Merkez Bankası’nın dijital varlık ihracı için lisans almıştı. Banka 2021’in son günlerinde de ülkedeki ilk Blockchain ETF’ini piyasa sürmüştü.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.