Seagate Wireless Plus testte!

1 TB kapasiteli kablosuz depolama canavarı Seagate Wireless Plus'ı A'dan Z'ye test ettik!

Kablosuz sabit disk testte!

Wireless Plus, Seagate firmasının ürettiği bir diğer kablosuz sürücü olan GoFlex Satellite'ın veliahtı niteliğinde. 2,5 inç formatındaki harici kablosuz sürücü, 1 TB kapasiteye, bir pile ve Android, Kindle Fire ve iOS bağlantısı sağlayan bir uygulamaya sahip.

Çok güçlü teknoloji

Sadece 20 milimetre kalınlığındaki cihazın içinde yığınla yeni teknoloji saklı. En çok yer kaplayan elbette 1 TB kapasiteye sahip sürücü. Ardından Seagate'in iddiasına göre 10 saat kesintisiz güç sağlayan pil geliyor. Cihazda ayrıca iki adet WLAN anteni ve Seagate'in kendi tasarımı olan USB 3.0 adaptörü arabirimi bulunuyor. USB girişi sayesinde kablosuz bağlantı kurmayı tercih etmediğiniz durumlarda kolayca bilgisayarınız ve sürücü arasında veri gönderimi yapabiliyorsunuz. Seagate Wireless Plus, kablosuz yönlendirici aracılığıyla internete de bağlanabiliyor.

Filmler, müzikler ve fotoğraflar...

Filmler, müzikler ve fotoğraflar...

Wireless Plus, DLNA ve Airplay protokollerini destekliyor. Sürücüde, Samsung akıllı televizyonlar için özel bir Smart TV uygulaması bulunuyor. Ancak kablosuz sürücüde ne yazık ki medya oynatıcısı bulunmuyor: medya çözme görevini TV, tablet, diz üstü bilgisayar ve akıllı telefon gibi uygun oynatıcı cihazların yerine getirmesi gerekiyor. Wireless Plus aynı anda sekiz kullanıcının veri yazmasına ve okumasına izin veriyor.

Sürücüyü kullanmak son derece kolay: bağlantıları yapıp cihazı açınca otomatik olarak bilgisayarınızda görünüyor. Seagate'in ücretsiz medya uygulaması, tüm içeriği derli toplu bir şekilde görmenizi sağlıyor. Her kullanıcı kendi hesabını açarak, kendi dosyalarına ayrı erişim sağlayabiliyor.

Performans ve sonuç...

Performans ve sonuç...

Seagate Wireless Plus, USB 3.0 üzerinden bağlantı kurulduğunda son derece hızlı veri transferi yapabiliyor: okuma sırasında 82 MB/s, yazma sırasındaysa 81 MB/s ortalama hızda veri transferi yapılabildiğini gördük. Ancak kablosuz veri transferi şaşırtıcı derecede yavaş: bir diz üstü bilgisayarla, yükleme sırasında 1,4 MB/s, indirme sırasında 2,6 MB/s veri transfer hızı gözlemledik. Bu hız aslında 720p çözünürlüklü bir film için yeterli ama 1080p çözünürlükte bir filmde sorun yaşanabilir.

Sonuç

Seagate Wireless Plus'ın kablosuz veri aktarım performansıyla bizi etkilemeyi başaramadığını belirtmemiz gerek. Aslında hoş bir medya uygulamasına, USB 3.0 arabirime ve Wi-Fi bağlantı desteğine sahip olan sürücü, biraz daha yüksek bir performans sergileseydi kusursuz bir ürün olabilirdi. Yüksek fiyatı (490 TL) ve düşük veri transfer hızı nedeniyle puan kaybetmekten kurtulamıyor.

Okuyucu Yorumları