Siber Güvenlik Nasıl Sağlanır ve CyDecSys Nedir?

Siber güvenlik alanında önemli yenilik olan yerli ve milli bütünleşik siber güvenlik karar destek sistemi CyDecSys tanıtıldı. Peki, sistem ne sunuyor?

Yeni tanıtılan CyDecSys'i konuştuk

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın siber güvenlik alanında çizdiği vizyon doğrultusunda STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. Ankara'da iki önemli etkinliğe imza attı. Kamu, üniversiteler ve özel sektörün katılımıyla bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen CTF Bayrağı Yakala Siber Güvenlik Yarışması'na 50 takım katıldı. Bizler de CHIP Online olarak etkinlikteki yerimizi aldık ve etkinlik sırasında gerek CTF Bayrağı Yakala Siber Güvenlik Yarışması, gerek STM'nin henüz tanıttığı siber güvenlik alanında önemli bir yenilik olan yerli ve milli bütünleşik siber güvenlik karar destek sistemi CyDecSys hakkında, STM Genel Müdür Yardımcısı Ömer Korkut ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Videoyu hemen yukarıda izleyebilir veya CyDecSys ve CTF Bayrağı Yakala Siber Güvenlik Yarışması hakkında bilgi almak için buradaki haberimizi okuyabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları