Sinemaya geçen oyun kahramanlarına bir yenisi daha ekleniyor

Sonic the Hedgehog’ın beyaz perdedeki başarısının ardından, diğer bir oyun kahramanı da sinema dünyasına transfer oluyor.

Bir oyun kahramanı daha sinemaya geçiyor

The Hollywood Reporter'ın haberine göre Bandai Namco, bir Pac-Man aksiyon filmi için kolları sıvadı. Japon yayıncının, projeyi geliştirmesi için 2019'daki Five Feet Apart'taki çalışmaları ile tanınan Wayfarer Studios'a başvurduğu söyleniyor. The Hollywood Reporter'a göre, film Sonic the Hedgehog yapımcısı Chuck Williams tarafından hazırlanıyor.

Filmin henüz bir çıkış tarihi yok ve Bandai Namco projede ilerlememeye de karar verebilir. Bununla birlikte, Williams'ın katılımı şirketin beklentileri hakkında çok şey söylüyor. 2020'de Sonic the Hedgehog, açılış hafta sonu yerel gişede 57 milyon dolar kazandıktan sonra ABD’de de video oyunu filmi alanında rekor kırdı. Pandemiye rağmen, film 319 milyon dolar kazanmayı başardı.

İki yıl sonra gelen Sonic 2 ise, 71 milyon dolarlık ABD açılışıyla yine bu başarıyı tekrarladı.

Hiç şüphesiz, Bandai Namco da benzer bir başarı görmek istiyor. Pac-Man'in önceki başarıları düşünülürse, bunun gerçekleşmesi çok da imkansız gibi görünmüyor.