Siri, Trump'ı Soranlara Penis Gösterdi!

Siri'ye dün Trump'ı soran bazı kullanıcılar, cinsel organ görüntüsüyle karşılaştı!

Trump'ı soranlara şok!

İnternette masumca gezinirken istemediğiniz bir manzarayla karşı karşıya kalma ihtimaliniz, eskiye göre oldukça düşük. Ancak yine de tedbiri elden bırakmamakta fayda var. İşin kötü yanı, bu defasında tedbir de pek işe yaramadı.

Karşınızda bir penis görüntüsü bularak şoka uğramak istemiyorsanız, Siri'ye ABD Başkanı Donald Trump'ın kim olduğunu sormayın. Perşembe günü Verge'ün yaptığı bir keşfe göre cinsel organ görüntüsü, Trump'ın Wikipedia sayfasına yapılan bir müdahaleden kaynaklanmış olabilir. Bir Twitter kullanıcısı, Safari web tarayıcısında Trump'ın adını arattığınızda da, makalenin fotoğrafı olarak bir erkek cinsel organıyla karşılaştığınızı söylüyor.

Gizmodo yaptığı Siri ile denemelerde Trump'ın yaşını sordu ve bazen bir penisle, bazen ise Trump'ın gerçek görüntüsüyle karşılaştı.

Bu olay, algoritmaları yanıltarak Trump'la ilgili bir şeyler yapmaya yönelik ilk girişim değil. Reddit kullanıcıları geçen sene Google'ı yanıltarak "idiot" araması yapıldığında Trump'ın fotoğrafının çıkmasını sağlamayı başarmışlardı.

Siri, şu an Trump'la ilgili sorunuzu fotoğrafsız olarak yanıtlıyor.

Okuyucu Yorumları