Siri'de kimsenin fark etmediği değişiklik

Apple'ın Siri'nin işleyişinde yaptığı bu değişikliği, meğer çoğumuz fark etmemişiz bile...

Siri'de fark edilmeyen değişiklik

Apple'ın 2014'ün yazında iPhone'un dijital asistanı Siri'de kimsenin fark etmediği büyük bir değişiklik yaptığı ortaya çıktı.

Backchannel'dan Steven Levy'nin söylediklerine göre Apple, Siri'nin ses algılama için kullandığı teknolojiyi 30 Temmuz 2014'te "sinir ağlarını" kullanan yeni bir teknolojiyle değiştirdi. O güne kadar Siri, yıllardır piyasada olan, daha ilkel insan sesi algılama yöntemlerinden faydalanıyordu.

Bu, Siri'nin 2011'de çıktığından beri geçirdiği en büyük değişiklik idi ve neredeyse kimse, bu değişikliğin farkına varmadı. Bunun nedeni Siri'nin aynı şekilde çalışmaya devam etmesiydi, asistan sadece konuşmaları daha iyi algılamaya başlamıştı. Siri'nin konuşma takımının başındaki Alex Acero'ya göre Siri, yeni sinir ağı sayesinde yaptığı hataları yarısına düşürdü. Acero'ya göre tüm dillerdeki hatalar, çoğunlukla yarısına gerilemişti.

Apple, son zamanlarda gelişen yapay zeka teknolojilerinde Google, Microsoft, Facebook, Amazon gibi rakiplerinin gerisinde kalmakla eleştiriliyor. Apple'ın Levy'ye firmanın yapay zeka uzmanlarıyla konuşup bu bilgileri sağlama izni vermesinin nedeni, bu eleştirilere bir cevap vermek olabilir.

Okuyucu Yorumları