Siz komutu verin, Adobe'nin yeni uygulaması sizin için şarkı yazsın

Photoshop ve Stock derken, Adobe yapay zeka işine bir hayli ısındı. Masaüstü yayıncılık devi şimdi de yapay zeka ile müzik üretecek bir uygulamanın testlerini yapıyor.

Siz komutu verin, yeni uygulama sizin için şarkı yazsın

Adobe yapay zeka işini çok sevdi. Yaklaşık bir sene önce Photoshop'ta yapay zeka ile görüntü düzenleme ve oluşturma imkanı sunacağını duyurduğunda herkesi çok heyecanlandırmıştı. Ardından diğer görsel temelli uygulamalarına da yapay zekayı entegre etmeye başlayan Adobe, şimdi verilen direktifler doğrultusunda kullanıcının istediği melodiyi/şarkıyı üretecek bir yapay zekayı test ediyor.

Şirket geçtiğimiz hafta çok uzun bir isim olan "Project Music GenAI Control"ü tanıttı. Araç, kullanıcıların sadece metin komutlarını yazmasıyla yapay zekanın müzik oluşturması ve hatta müzikleri düzenlemelerine olanak tanıyor. Adobe, bu tanımların "güçlü rock", "mutlu dans" veya "hüzünlü caz" gibi tanımları içerebileceğini söylüyor. Yani kullanıcılar, "güçlü bir rock şarkısı hazırla" emrini verdiğinde yapay zeka kullanıcıyla dünyada benzeri olmayan orijinal bir rock şarkısı verecek.

Project Music GenAI Control daha sonra kullanıcının komutlarına göre bu şarkıyı da düzenleyip yeni şekiller verebilecek. Adobe, kullanıcıların örneğin oluşturulan müziğin yoğunluğunu düzenleyebileceğini, müzik klibinin uzunluğunu uzatabileceğini veya tekrarlanabilir bir döngü oluşturabileceğini söylüyor.