Snapchat Windows'u "düşünüyor!"

Windows Phone kullanıcılarının çok uzun zamandır bekledikleri uygulama, "galiba" geliyor!

Windows Phone'a yeni müjde!

Microsoft ile Snapchat, bir yılı aşkın bir süredir Windows Phone uygulaması üretilmesi için görüşmekteydi ve görünene göre, yakın zamanda bu görüşmeler sonuçlanacak. Snapchat'in Destek hesabındaki bir Twitter cevabına göre firmanın "gelecekte" bir Windows Phone uygulaması yapma "planları" bulunmakta.

Bilmeyenler için özetlemek gerekirse, Snapchat uygulaması sayesinde bir fotoğraf veya video çekerek, ona yazı ekleyerek bir arkadaşınıza gönderebiliyorsunuz. Arkadaşınızın bu gönderiyi görmek için belirli bir süresi bulunuyor ve bu sürenin sonunda fotoğraf ya da video siliniyor. Uygulama daha önce iOS ve Android üzerinde ulaşılabilirdi ve Windows Phone üzerinde bazı üçüncü parti uygulamalar sayesinde kullanılabiliyordu.

Ancak bu üçüncü parti uygulamalar uzun ömürlü olmadılar. Birkaç ay önce Snapchat tarafından güvenlik sorunları endişesi belirtilerek, bütün üçüncü parti uygulamalar kapatıldı. Bu da pek çok kullanıcının resmi uygulama isteğini yenilemesine sebep oldu. Bu istekler o kadar fazlaydı ki, Snapchat'in farklı platformlar için uygulama isteğinde bulunabildiğiniz destek sayfasını kapattığı bile görüldü.

Üçüncü parti uygulamaların mağazadan kaldırılmasının ardından, popüler üçüncü parti uygulama 6snap'in geliştiricisi Rudy Huyn, firmanın kolay bir şekilde resmi bir uygulama üretmesine yardımcı olmak için kendi uygulamasının kodlarını bile önerdi. Geleceği duyurulan uygulamanın bu kodlardan faydalanıp faydalanmadığı ise henüz belli değil. Microsoft'un kendisi de Windows Phone kullanıcıların susuzluğunu gidermek için birkaç tane benzer rakip (WindUp ve Skype Qik gibi) üretti.

Görüldüğü üzere, Windows Phone ve Snapchat'in uzun ve oldukça ilginç bir ilişkisi bulunmakta. Uzun bir süredir Windows Phone'un asla bir Snapchat uygulamasına kavuşamayacağı düşünülmekteydi. Öyle ki, Snapchat'in CEO'su bile Twitter üzerinden Windows Phone market payının bir gelişim için yeterli olmadığını söylemişti.

Okuyucu Yorumları