Snapdragon 835'ten Sonra 7 nm Devri Başlıyor!

10 nm mimarisi ile üretilecek olan Snapdragon 835'ten sonra, yepyeni bir döneme, 7 nm dönemine geçiyoruz!

7 nm için geri sayım başladı!

Mobil cihazlar her geçen gün daha hızlı, daha performanslı çalışmaya başlıyor. Elbette bunun sebebi her geçen sene daha güçlü özelliklerle gelen, ancak daha küçük boyutlar ve dolayısı ile daha az güç tüketimleriyle önem arz eden işlemciler. Gelecek senenin başında 10 nm mimarisine sahip Qualcomm Snapdragon 835 işlemcili akıllı telefonları görecek, hatta bunun yanı sıra Snapdragon 835'le çalışan Windows 10 PC'lere de şahit olacağız. 2018'e kadar belki de en hızlı performansı sağlayacak olan Snapdragon 835, sonraki sene ise yerini 7 nm mimarisine bırakacak.

ARM'nin geçtiğimiz pazartesi yaptığı açıklamaya göre, TSMC 7 nm çipler üzerinde çalışmaya başladı bile. 7 nm çiplerin tasarımlarını paylaşan ARM, seri üretimin 2018 başında başlamasını öngörüyor. 7 nm çipler ile birlikte daha yüksek performans ve daha düşük güç tüketimi gelecekken, bu işlemciler yalnızca akıllı telefon gibi mobil cihazlarda değil, ayrıca küçük boyutlarından ötürü Nesnelerin İnterneti cihazlarının gelişiminde de kullanılacak.

7 nm ile elbette her şeyin sonuna gelmiyoruz. Bir sonraki adım 5 nm mimarisi. Hatta önümüzdeki hafta San Francisco'da düzenlenecek bir etkinlikte 5 nm mimarisinin temelleri de atılacak.

Okuyucu Yorumları