Snapdragon 855 Tanıtıldı; İşte Sundukları

2019'un üst seviye telefonlarında sıkça göreceğimiz Snapdragon 855, 5G desteği gibi iddialı yeniliklerle geldi!

Snapdragon 855 ortaya çıktı!

5G'nin kapılarını açacak olan yonga seti Snapdragon 855, Qualcomm tarafından Hawaii'deki Snapdragon Summit etkinliğinde tanıtıldı.

Apple'ın A12 Bionic yongalarını yakalaması için geliştirilen Snapdragon 855, 2019'daki üst seviye telefonlarda kendine yer bulacak. Qualcomm, yeni işlemcinin 7nm'lik rakibinden (isim verilmese de iPhone XS'nin işlemcisi olduğu açık) iki kat daha üstün bir performans sunduğunu söylüyor. Bugünkü etkinlikte bir referans 5G telefonda gösterilen Snapdragon 855, Snapdragon 845'in yapamadığı bir şeyi yapmaya çalışıyor: Apple'ın A12 Bionic işlemcisini geçmek.

Pek konuşulmasa da Snapdragon 845'in Apple'ın A12 ve önceki seneni A11 işlemcisinin gerisinde kaldığı biliniyor. Qualcomm bu konuda kontrolü 2019'den itibaren eline almak istiyor. 7nm'lik yeni işlemci, 10nm'ye göre çok daha yüksek verimlilik sunarken 5G desteğiyle birlikte, çok daha hızlı telefonların önü açılmış olacak.

Qualcomm, hız geliştirmelerinin hissedilir seviyede olacağını söylüyor. İlk tanıtıma göre geliştirmelerden kamera da nasiplenecek. Yonga, ilk kez bir vizyon imaj sinyal işlemcisi içeriyor. Yani Snapdragon 855 resimleriniz işlemeye adanmış bir işlemci içeriyor. Bunun nasıl bir avantaj sağlayacağını ise ancak işlemci kullanıma sunulduğunda göreceğiz.

Yeni duyurulan 3D Sonic Sensor ise ultrasonik teknolojisiyle çalışan bir parmak izi tarayıcısı. Firma, bu ekran altı parmak izi tarayıcısı üzerinde bir süredir çalışıyordu.

Snapdragon 855'i kullanacak ilk telefonlar muhtemelen Galaxy S1, Xperia XZ4, LG G8, ardından OnePlus 7, Moto Z4 ve HTC'nin üst seviye telefonu olacak.

Okuyucu Yorumları